„Köszönjük,
A lényeg

Balog Zoltántól követel magyarázatot Donáth Anna a kegyelmi ügyben

12/02/2024 12:16

| Szerző: Klubrádió

A Momentum elnöke azután szólította meg a református püspököt, hogy felmerült, ő biztathatta Novák Katalint arra, írja alá K. Endre kegyelmi kérelmét.

"Balog Zoltánnak magyarázatot kell adnia a történtekre, de ez még nem fog választ adni a kegyelmi ügy mögött húzódó minden kérdésre" – írta posztjában Donáth Anna.

A Momentum frissen újraválasztott elnöke azután szólította meg a református püspököt, hogy vasárnap a Direkt36 azt írta: ő biztathatta Novák Katalint arra, írja alá a kérelmet.

A lap szerint a Magyarországi Református Egyház vezetője, korábbi miniszter – aki a tanácsadó testületének is a tagja volt – biztatta az államfőt arra, hogy adjon kegyelmet K. Endrének.

"Önmagában megdöbbentő, hogy egy református lelkész hogyan gondolhatta komolyan, hogy kegyelmet érdemel valaki, akiről bírósági ítélet mondja ki, hogy gyermekeket kényszerített hamis vallomásra, hogy eltussolja az ellenük elkövetett pedofil rémtetteket" – kommentálta Donáth.

Donáth korábban azt is mondta, "úgy látszik, hogy van olyan szituáció, amikor Orbán Viktor nem szégyell nők szoknyája mögé bújni".