„Támogassa

Az Év Múzeuma díjat kapta a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum

27/07/2023 20:04

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Többek között könyvtár, művelődési ház, óvoda, sportcsarnok, szálláshely működik a helytörténeti múzeum mellett a kunszentmártoni Általános Művelődési Központ intézményegyüttesben. Pusztai Gabriella a központ igazgatóhelyettese szerint az intézmények dinamikus együttműködése is hozzájárult ahhoz, hogy múzeum elnyerje idén az Év Múzeuma díjat.

2023. július 27. A lényeg - 23.07.27 Az Év Múzeuma díj
05:29
00:00

"Egy múzeumnak az is a feladata, hogy figyelje, milyen változások történnek, milyen múzeumot látogatnak szívesen" – a kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Pusztai Gabriella nyilatkozott a Klubrádiónak az Év Múzeuma díj odaítéléséről. Kitért a fejlesztésekre, közösségépítésre, megválaszolta azt a kérdést: miért a kunszentmártoni a legjobb kis múzeum. Kunszentmártonról van szó, a Helytörténeti Múzeumról és az azt magában foglaló intézményegyüttesről, amely magában foglal többek között könyvtárat, művelődési házat, óvodát, sportcsarnokot, szálláshelyet.

 
Heltörténeti Múzeum, Kunszentmárton
Fotó: Klubrádió/Pecz István
 

Pusztai szerint az idősödő és a fiatal generációk igényeire is figyelmet fordítanak. Előbbiek esetében különösen koncentrálnak arra, hogy új ismereteket adjanak át a hozzájuk látogatóknak. Emellett a múzeum több szervezetnek biztosít találkozó helyet.

Kunszentmártonban az 1700-as évek végétől működött börtön, a helyi büntetésvégrehajtás történetét állandó kiállítással igyekeznek megismertetni a látogatókkal. 

Az összeállítást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Riporter: Pecz István