„Klubrádió
Reggeli gyors

Arató András: Jó híreim vannak!

19/10/2021 13:32

| Szerző: Klubrádió

Lezárultak a gyűjtési hetek, a hallgatók visszajelzése és anyagi áldozatainak köszönhetően a Klubrádió tovább működik.

2021. október 19. Reggeli gyors-részlet / Interjú, Arató András - 2021.10.19.
09:35
00:00

"Nagyon jó híreim vannak" – kezdte a Reggeli gyorsban Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa. A rádió ugyan folyamatosan, nem gyűjtési időszakban is, kap támogatást, de most, a 2021-es őszi gyűjtési időszak végén, 111,6 millió forintot kapott a rádió a túlélési gyakorlata során, hogy működjön tovább.

Ez az összeg a NER-es időszakot nézve az ezüst éremre elegendő, az eddigi második legsikeresebb gyűjtés volt, amihez hozzájön az iei 1%-os adófelajánlások "minden korábbinál nagyobb" összege, így "a következő fél év gazdasági szempontból megvan" – jelentette ki Arató András.

 
 Pixabay
 

Szerinte nemcsak azért fontos a mostani eredmény, mert van mit megköszönni és biztosított a következő fél év, hanem mert a Klubrádió kiváltságos helyzetét is mutatja, hiszen a "Kesma-típusú médiában stabil a megélhetése az ott dolgozóknak, de nincs visszajelzés, hogy a hallgatóknak, nézőknek fontos".

"Van egy rádió, amitől a hatalom elvett mindent, amit el lehet venni: reklámbevételt, frekvenciát, ennek ellenére ez működik" – fogalmazott Arató András.

A teljes beszélgetést a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Arató Andrással
2021. október 19., kedd 08.20.
riporter: Dési János