„Klubrádió
Megbeszéljük...

Arató András: Emelem a kalapom!

31/03/2020 20:28

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Hallgatóink ebben a gyűjtő időszakban 61.370.000 forinttal támogatták a működésünket, kedd délutánig. (Ez szerda dél körül 63,3 millióra nőtt.)

2020. március 31. Megbeszéljük - részlet 20.03.31. Arató András
09:39
00:00

Példátlan a hazai civil világban, hogy egy klasszikusan közszolgálati feladatokat ellátó rádiót ilyen módon tartsanak fenn a hallgatói. Már hosszú-hosszú évek óta. Arató András, a rádió igazgatóságának elnöke a most zajló kampány elején egy 80 milliónál nagyobb célösszeget jelölt meg, körülbelül ennyiből lehet fenntartani fél évig az állomást. Igaz, hogy ebben a rendkívüli időszakban nem könnyű megbecsülni, mennyi is lesz a valóságos fenntartási költség.

A gazdaság legtöbb ágazata vagy leállt, vagy lefékezett , az egyébként is csekély kereskedelmi reklámbevételtől elesünk. Vannak rendszeres támogatóink, ők havonta fizetnek a szolgáltatásért. Majdnem 5.000 „alkalmi szponzorunk” van, ezt talán érdemes összevetni a hallgatóink számával, ami 400.000-re tehető. Támogatóink, hűséges hallgatóink előtt kalapot emelünk!

Az igazgatóság elnöke arról is beszélt Megbeszéljük című műsorunkban, hogy az adás hangminősége persze hagy némi kívánnivalót maga után, de a munkatársak biztonsága érdekében most a műsorok szokásosnál is nagyobb része készül telefonon. A tartalom azonban ettől nem változik.

Ami a felhatalmazási törvényt illeti: a Klubrádióban eddig is követelmény volt az igazmondás. Arató András szerint ebből a szempontból itt nincs vészhelyzet, a műsorvezetők dolga egyebek között az is, hogy ha esetleg egy interjúalany, egy telefonáló hallgató esetleg olyat találna mondani, ami a legkisebb gyanúját is felvetné a rémhírterjesztésnek, akkor azt a beszélgetést a megfelelő mederbe terelje.

S hogy mit vállal a Klubrádió? Azt, hogy ha összegyűlik a 80 millió forintnál nagyobb összeg, akkor őszig szólni fog.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.

Megbeszéljük
2020. március 31. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György