„Klubrádió
Anno Budapest

Anno Budapest: A tornatanár

7/08/2022 06:10

| Szerző: Klubrádió/pj

"Aki nem tudja csinálni, tanítja. És aki tanítani sem tudja, abból lesz a tornatanár." - hangzik Woody Allen klasszikusa. De tényleg így lenne?

2022. augusztus 07. Anno Budapest (2022. augusztus 07., vasárnap 14:00)
112:59
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós Szerkesztők: Árva Brigitta
Ennek is utánajártunk az Anno Budapest adásában 2022. augusztus 7-én délután 2 és 4 között. Panxnotded Miklós műsorvezető arra volt kíváncsi, milyen emlékeket őriznek egykori testnevelő tanáraikról. Szadista állatok voltak vagy jó fej emberek? Kellett-e kötelet mászni, szekrényt ugrani, négyütemű fekvőtámaszokat végezni, vagy csak kizavarta Önöket focizni a testnevelő szakos pedagógus? Hányadikak voltak a tornasorban? Miért kellett egyforma tornaruhában járni? Hogyan bántak a pedagógusok azokkal, akik nem voltak tehetségesek a sportban? Miért hívták úgy a medicinlabdát, ahogy? Emlékeznek-e a kidobósra, a tűz-víz-repülőre, a kislabdahajításra és a mezei futóversenyekre?

Hallgatóinknak voltak persze emlékeik és történeteik régi testnevelés órákról, nem is haboztak telefonálni és megosztani műsorvezetőnkkel és a többi hallgatóval vasárnap délután.

Címlapi fotó: Győr Szabad Királyi Város Női Felsőkereskedelmi Iskola (ma Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola). III. osztályosok tornaórája az iskola udvarán 1935-ben. A kép forrása: Fortepan.hu / dr. Varga Csaba 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Anno Budapest
2022. augusztus 7. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta