„Klubrádió
Reggeli gyors

A tűzoltásról szól a BKV üzemeltetése

27/06/2019 09:02

| Szerző: Klubrádió

Igen, jól érzik az utasok, hogy egyes buszokon kánikulában is megy a fűtés. Nem a sofőr őrült meg, egyszerűen felforrna hűtővíz, és ha nem menne a fűtés, nem menne a busz sem.

2019. június 27. Reggeli gyors - részlet 19.06.27. Naszályi Gábor
08:13
00:00

Szó szerint és átvitt értelemben is tűzoltás folyik a Budapesti Közlekedési Vállalatnál. Szerdán két busz gyulladt ki és egy robbant le forgalmas helyen, igaz ezek közül csak egy volt BKV-s. Ez már csak azért is érdekes, mert a Mercedes és Volvo buszokban automata tűzoltóberendezés van. Ennek ellenére átlagosan havi egy hasonló eset előfordul.

Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint a sok hiba egyértelműen a pénzhiánynak tudható be. A BKV mostohagyerek, még a többi szolgáltatóhoz képest is. Amikor eleve 15 milliárd forintos hiányt terveznek be és még abból is spórolnak, akkor nincs min csodálkozni. Egy ember három munkáját végzi olykor. Megfelelő alkatrészekre sincs pénz, pedig a BKV autóbuszparkja elöregedett, a túlfutott járművek sokkal több karbantartást igényelnek, mint az újabbak.

Műszaki hiba persze bármikor, bárhol előfordulhat, de ha olyan gyakran történik meg, mint a BKV buszaival, akkor az komoly hiányosságokat jelez. Ráadásul ez a hőség az embereket és a járműveket is különösen próbára teszi. Nem véletlen, hogy a gépkocsivezetőket időnként arra utasítják, hogy a kánikulában kapcsolják be a fűtést, különben felforr a hűtőfolyadék.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán.

Reggeli gyors
2019. 06. 27. 06: 00
Műsorvezető: Lampé Ágnes