„Klubrádió
Café Péntek

A színészet hercegnője és Na’Conxypan hercege

7/04/2023 15:26

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Gulácsy-kiállításról, Szirtes Ági Psota-díjáról, a Budapesti Tavaszi Fesztiválról, egy ukrajnai háborút bemutató kiállításról, valamint Konrád György emléktáblájának avatásáról tudósított Váradi Júlia a Café Péntekben.

2023. április 07. Café Péntek (2023. április 07., péntek 20:00)
47:27
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Az egyik legkülönlegesebb magyar festőművész, Gulácsy Lajos életművéből nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában Na’Conxypan hercege címmel. Plesznivy Edit kurátort kérdeztük a Café Péntekben.

Szirtes Áginak Básti Juli adta át az idei Psota-díjat, amelyet kiváló adományozók hoztak létre. Szirtes Ágival beszélgettünk.

Hamarosan kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, sok váratlan, izgalmas, rendhagyó programmal. Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója, a fesztivál főszervezője mondta el, mire készüljünk.

A hét végén ünnepeltük Konrád György születésnapját, aki most lenne 90 éves. Az ebből az alkalomból készült emléktáblájánál és a Kahan Art Galériában a tiszteletére rendezett kiállításon készült felvételekből hallhattak a pénteki műsorban.

Konrád György emléktáblája
 
Konrád György emléktáblája
Fotó: Váradi Júlia / Klubrádió
 

A 2B Galériában Ukrajnában: Háborús sebhelyek címmel rendeztek fotókiállítást, a két művész közül Jána Kononova mesél a tárlatról, mivel Maxim Dongyuk most is a háború helyszínein készít fényképeket.

 

Café Péntek
2023. április 7. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia