„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

A rendszerváltás egésze nem volt egy sikertörténet

26/04/2020 16:02

| Szerző: Klubrádió

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban hétről hétre más-más ismert személlyel idézi fel 1989 és a rendszerváltás valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. Ezúttal Hack Péter jogtudós volt a vendég.

2020. április 24. Szabadság, elvtársak! (2020. április 24., péntek 19:00): Hack Péter
51:27
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János
„Saját bőrömön tapasztaltam a jogfosztottság állapotát, szabadság nélkül még a hitemet sem élhettem meg” – mondja Hack Péter, majd elmeséli, hogyan fért össze életében a Hit Gyülekezete tagság és az SZDSZ-alapítás.

Ha feliratkozik a Klubrádió YouTube csatornájára, nem marad le videós anyagainkról sem.

FELIRATKOZOM:

A jogász a rendőrség rendszerváltás előtti működéséről, a Fideszbe való belépéséről, és arról is beszélt a Szabadság, elvtársak! legutóbbi adásában, hogy bármikor letartóztathatták volna államellenes összeesküvésért, de kiderül az is, hogy mi minden múlott egy Duna-parti sétán.

Mai szemmel nem tartja a rendszerváltást egy sikertörténetnek - noha a 90-es évek végéig többször hívták külföldre SZDSZ-es párttársaival együtt előadásokat tartani a példaértékűnek tartott demokratikus átalakulásról -, ha visszamehetne az időben, a privatizációt másképpen hajtaná végre, a munkahelyteremtésre és -fejlesztésre koncentrálna inkább.

Szabadság, elvtársak!
2020. április 24. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János