„Klubrádió
Esti gyors

A magyar életmód védelmében - Dési János jegyzete

6/03/2023 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

"Lényeg az, hogy a magyar életmód meg legyen védve. Ebben aztán nincsenek nemváltó óvodások. Nincs buzulás kérem, meg nemváltás. Az apa férfi, még ha néha az ereszcsatornán keresztül is hagyja el a tiltott buli helyszínét."

2023. március 06. Esti gyors-részlet (2023.03.06. Dési János jegyzete)
04:58
00:00

Akkor kedves gyerekek, most a magyar életmód védelméről fogok nektek mesélni. Elöljáróban szögezzük le, hogy „csak semmi buzulás”. Egész pontosan „te kivered nekem, én kiverem neked, hogy oldjuk a feszültséget”.

Rövidesen, aki ezzel a két mondattal találkozik, az nem a hasát fogja nevettében, hogy jaj de vicces, hanem a magyar életmód védelmében azonnal tollat ragad és ír egy feljelentést az atomenergetikai hivatalnak. Hogy miért pont annak, azt tessék megkérdezni a haza legnagyobb elméitől, mint bizonyos Semjén Zsolttól, aki egyetlen lövéssel képes leteríteni a Mikulás segédjét, a rénszarvast, majd azt helikopterrel elreptetni. Vagy éppen Varga Judit igazságügyi minisztert, akinek nem tűnt fel, hogy a gyanú szerint jelentős korrupcióba keveredett a helyettese, Völner Pál.

Lényeg az, hogy a magyar életmód meg legyen védve. Ebben aztán nincsenek nemváltó óvodások. Nincs buzulás kérem, meg nemváltás. Az apa férfi, még ha néha az ereszcsatornán keresztül is hagyja el a tiltott buli helyszínét. És ugye a magyar életmód része az, hogy gyermekeink meglehetősen rosszul teljesítenek az úgynevezett PISA felméréseken, amit persze úgy is lehet mondani, hogy egy jó részük – elsősorban a szegényebb családból származók, a kistelepülésiek, az iskolázatlan családban születettek és a többiek félanalfabéták maradnak. Vagy tán egészen az. A magyar életmód része, hogy reggelire pálinka – szabadon főzhető otthon – utána nyúljás pacal. Oké a cigaretta elérése kicsit korlátozott, a magyar életmód védelmében, abból Lázár János és kegyencei gazdagodnak meg. És, hogy egy átlag magyar akár 6-8 évvel is kevesebbet él, ráadásul sokszor jóval rosszabb életminőségben, mint egy nyugati. De ott kérem, halomra operálják át az óvodásokat. És az hagyján, hogy a fiúkból lányok lesznek, a lányokból meg fiúk – mert akkor a végeredmény végülis ugyanaz. De van, hogy beadod reggel a kislányodat az oviba és egy fiú vízilovat kapsz vissza. Csak onnan ismered meg, hogy fenyőfa a jele, mert napközben két szakállas liberális átoperálta. És csak azért nem zsiráffá, mert már nem fért volna ki az ajtón.

Mondhatni ez rémisztő perspektíva, tudjuk mi itt ezt a Klubrádióban, ahol már többen zebrává operálódtunk.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy jelentős parlamenti küldöttség éppen Finnországban jár, ahol nem tisztelik a magyar érdekeket és halszagúak is. Megjegyeznék két dolgot, bár ezeknek tényleg minek. Mostanában a zsebduce által oly előszeretettel utánzott Horthy-korban, amikor Oroszország megtámadta Finnországot, akkor bizony az akkori kormánypárti közvélemény, bizony, hogy a finnek mellett foglalt állást és támogatta a szabadságharcukat. A másik, ha már ott járnak, megkérdezhetnék, hogy mitől olyan sikeres az a finn iskolai modell és hogyan lett ebből a perifériális orosz gyarmatból a világ egyik legmenőbb, legklasszabb országa.

Közben egy liter tej nyolcszáz forint körül jár, egy kifli is százas. Egy kiló kenyérhez nagyobb hitelt kell felvenni és egy átlag magyar tanár a havi fizetéséből egy hétig, nagyon szerényen, de el tud élni. Persze csak akkor, ha van hol laknia és nem kell ruhát, cipőt vennie. Könyv, színházjegy? Ó, hol van az már!

Közben „Mészárosé” már vagy tíz megye, a fejedelmi vőé az összes többi. És a trónnal szövetséget kötött egyházak most hazaviszik még a közösből, amit elbírnak. Addig sem azt kérdezed, hogy hogyan magyarázd el a gyermekednek, mi is az a sajt. A Hold van abból.

Iványi Gáborék meg haljanak éhen.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2023. március 6-ai adásában hangzott el.