„Klubrádió

A legfontosabbak közt Csepelyi és a Popfilter

17/04/2019 13:20

| Szerző: Klubrádió

Nem csak beszél a kultúráról, formálja is, sőt annak legfontosabb hazai alakítói közé tartozik Csepelyi Adrienn, a Popfilter műsorvezetője a Fidelio magazin szerint. A Klubrádió munkatársa bekerült a Kult 50-be.

 
Csepelyi Adrienn

A hazai kortárs kultúra 50 legmeghatározóbb alakítója közé választotta Csepelyi Adriennt, a Klubrádió munkatársát a Fidelio magazin. Kollégánk az elismerést Popfilter című műsoráért kapta, amely 2017 februárjában indult.

A Klubrádió délutáni sávjában szerdánként 3-tól hallható popkulturális adás izgalmasan indult. „Amikor két éve rádiózni kezdtem, rettegtem a stúdióban. Az első élő adások alatt kevés kellett, hogy leálljon a szívem néha. De szerkesztőm, Brigitta Árva addig szuggerálta belém, hogy meg tudom csinálni, hogy végül most azt mondja a szakmai zsűri, hogy a Popfilter fontos mozzanata a hazai kultúrának” – írta Csepelyi Adrienn, aki annak is nagyon örül, hogy az a fajta szakmai, elemzős, nem ítélkezős, mindig kíváncsi hozzáállás, amit megálmodott a Popfilter kitalálásakor, működik, még ebben a kusza magyar kulturális helyzetben is.

A Fidelio 2017-ben indította el a Kult50 programot, amely révén minden évben ötven jelentős hazai alkotó, kulturális szereplő munkásságát ismeri el, olyanokét, akik a magazin szerint új irányokat sem félnek kipróbálni, és akik hatással vannak a kulturális életünkre.

A Popfiltert ma is hallgathatja 15 órától, a műsor most azt próbálja felderíteni, hogyan változtatta meg olvasási szokásainkat digitális a technológia. Könyvet olvasni csörgések és pittyegések közben? Hogyan? Szűrjük a zajt?