„Klubrádió
Reggeli gyors

A kutyapártos Kovács hiába szólt a rendőröknek: hagyták, hogy megöljék ezt a férfit

11/02/2022 11:58

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A rendőrség letartóztatott két bűnözőt, akik a gyanú szerint meggyilkoltak egy milliárdos férfit, és megpróbálták rátenni a kezüket a vagyonára. Kovács Gergely, XII. kerületi önkormányzati képviselő még a férfi meggyilkolása előtt felhívta a kerületi rendőrkapitány figyelmét arra, hogy mi történik az akkor már a családjától is teljesen elzárt férfival. A rendőrök azonban vártak, a férfit aztán kegyetlenül megölték. Mi volt a történetben a kerület fideszes bizottsági elnökének a szerepe, és mi várható a választáson a a Magyar Kétfarkú Kutyapárttól?

2022. február 11. Reggeli gyors - részlet 22.02.11. Kovács Gergely
09:00
00:00

Kovács Gergely, XII. kerületi önkormányzati képviselő, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke a Reggeli gyorsban beszélt arról a gyomorforgató gyilkosságról, amelyben egy XII. kerületi milliárdost gyakorlatilag túszként fogvatartva egy bűnözői csoport kiforgatott a vagyonából és végül meggyilkolta

Pénteken a rendőrség közölte az orvosszakértői véleményt, ami szerint a férfit halálra gyógyszerezhették gyilkosai.

M. István milliárdos egyedül élt a XII. kerületi villájában, ahol rátelepedett egy bűnbanda. A férfi elérhetetlenné vált a családja, a lányai számára, a szomszédok pedig egyre többször láttak furcsa embereket a környéken. M. aztán meghatalmazta a furcsa emberek egyikét, K. Józsefet, hogy eljárjon a cégei - elsősorban az Eurovill 93 - ügyében. "Egy ilyen meghatalmazáshoz kell egy ügyvéd, nevezzük P. Attilának, aki a kerület fideszes önkormányzati képviselője". Kovács kimondta a nevet is, Péczely Attiláról van szó, aki az önkormányzat jogi bizottságának az elnöke. Kovács szerint volt egy gyámügyi eljárás is, és azt is lehetett tudni, mondta, hogy egy Baranya megyei kastélyba levitték az idős urat, majd ezután augusztusban három egymást követő napon kigyulladt a kastély, amiben bennégett az idős férfi.

Forrás: Katasztrófavédelem
 

 

Amikor leégett a ház, a második napon benne égett az idő férfi, ehhez képest a következő napon is kigyulladt a kastély, Kovács szerint már ebből is gyanússá vált a történet. Kovács elmondta, hogy a meghatalmazást 2020 májusában kötötték, ezután egy júniusi közgyűlésen ő maga meg is kérdezte a kerületi rendőrkapitányt, de akkor azt mondták neki, hogy az ügy folyamatban van, ezért nem mondhatnak semmit. "És még hónapok teltek el, végülis hagyták, hogy megöljék ezt a férfit". 

Kovács szerint átlátható, hogy mi történt. M.-et a bűnözők már korábbról ismerhették, mivel cége színesfémekkel is foglalkozott, másrészt mert prostituáltakat futtattak, és így M.-nél is megjelentek ilyen alkalmakkor.

Hogy a rendőrség miért ilyen sebességgel járt el, annak Kovács szerint részben az lehetett az oka, hogy M. István már a 90-es években is jó politikai kapcsolatot ápolt, volt például, hogy focimeccset kellett leállítani a falujában, hogy a helikopterével le tudjon ott szállni. "Több volt fontos ember a történetben, ezért meggondolták, mikor mit tegyenek".

A választásról is esett szó, szombaton indul a hivatalos kampány, ezzel kapcsolatban  a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke azt mondta, 78 körzetben igyekeznek összegyűjteni az aláírásokat, ennyi körzetben indulnak, és a cél, hogy legalább 71 körzetben össze tudják szedni az elegendő aláírásokat, hogy listát állíthassanak a választáson. A billegő körzetekről is beszélt, hogy majd később döntenek a pártban, hogy mit kezdenek a jelöltjeikkel.

Úgy látja, hogy 30-40 százalék a támogatóik közül egyébként szavazna az ellenzéki jelöltre.