„Klubrádió
Klubdélelőtt

A koronavírus távolról sem a leggyilkosabb kór, azért félünk tőle ennyire, mert nem ismerjük

27/03/2020 19:17

| Szerző: Klubrádió

Folytatódott a telefonos Klubdélelőtt a járványhelyzet miatt, ezúttal magának a koronavírusnak is több adásidő jutott, mert több meghívott vendégünket is kérdeztük róla. 

2020. március 28. Klubdélelőtt (2020. március 28., szombat 09:00)
155:24
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00  A svájci Bázeli Természettudományi Múzeum nyugalmazott muzeológusa, Arnóth József jó pár évvel ezelőtt felbecsülhetetlen értékű ásványt, kőzetet, drágakövet, mintegy 7000 darabos gyűjteményt ajándékozott a magyar államnak,  a Magyar Természettudományi Múzeumnak.

9.30 Dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karának professzora, virológus, genetikus, biológus. A koronavírusról azt mondja: "Kanyaróban száznegyvenezer gyerek halt meg tavaly világszerte, szinte tudomást sem vettünk róluk. A koronavírus távolról sem a leggyilkosabb kór, azért félünk tőle ennyire, mert nem ismerjük, de könnyen lehet, hogy itt marad és meg kell majd tanulnunk együtt élni vele."

10.00 St. Auby Tamás (Szentjóby Tamás) költő, képzőművész, előadóművész, nemrégiben Baumgarten-emlékdíjat kapott.

10.30 Dr. Pekarovics Zsuzsát, a Los Angelesben, Kaliforniában élő endokrinológust a koronavírus tengerentúli kezeléséről,  kórházi tapasztalatairól kérdeztük.

Dr. Pekarovics Zsuzsa
 
Dr. Pekarovics Zsuzsa
 
 

11.00 A kászonaltízi születésű, Csíkszeredában élő Ferencz Imre költő, újságíró/szerkesztő nemrég múlt 70. esztendős. A pályájáról, költészetről, újságírásról, életéről beszélgettünk.

11.30 Dr. Somorjai Gábort, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzorát, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagját, a Berlin-Brandenburgi Tudományos Akadémia Helmholtz-éremmel tüntette ki életművéért, a felületkémia területén végzett munkásságáért és világszerte elismert kutatási eredményeiért.

Dr. Somorjai A. Gábor
 
Dr. Somorjai A. Gábor; 
A kép forrása: Memoryproject
 
Klubdélelőtt
2020. március 28. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa