„Támogassa
A Klubrádió karácsonya

A Klubrádió karácsonyi műsorai – ünnepeljünk együtt!

24/12/2023 05:03

| Szerző: Klubrádió

Itt találják ünnepi adásrendünket, hallgassanak minket a beijgli mellé is!

A Klubrádió ünnepi műsorokkal készül karácsonyra, ebben a cikkben találják, naponként mit hallgathatnak nálunk a halászlé és a beijgli elfogyasztása mellé!

Az ünnepi időszak megváltozott adásrendjét táblázatos formában a honlapon a műsorrend fülnél is megtalálják az aktuális illetve a következő, december 25-31-i hétnél.

zebra karácsony
 

December 24., vasárnap

A megszokott adásrend 14:00 és 20:00 óra között változik. A Művészbejárót és a Kovátsműhelyt két-két órával hamarabb sugározzuk, majd Bódy Gergő kollégánk karácsonyi műsora következik.

Művészbejáró - 14:00-15:00 

Bóta Gábor vendégei Hegyi Barbara és Zorán lesznek, akik csaknem húsz éve házasok. A  kiváló színésznő és a kiváló énekes beszél arról, hogy tulajdonképpen Zorán lánya, Szandra választotta őket ki jó szemmel egymásnak. Szó lesz egy nagy jelentőségű zöldborsólevesről, közös éneklésről, és arról is, hogy Barbara miért akarta, jelképes értelemben, megölni Zoránt. Két igazán összeillő ember érkezik az adásba. 

Kovátsműhely – 15:00-16:00

A műsor vendége Körtvési Katalin karnagy és művésztanár, aki a Kodály-módszer ma is tartó világsikeréről mesél, és a házigazda Kováts Krisztával közösen karácsonyi kánonokkal lepik meg a hallgatókat.

 
Körtvési Katalin 
Forrás: Facebook
 
 

A Klubrádió karácsonya Bódy Gergővel: A karácsony körülvesz – 16:00-20:00

Vasárnap délután 4-kor kezdődik a Klubrádió karácsonya Bódy Gergővel. A négy órás műsorfolyamban néhány klubrádiós kollégát lát vendégül, hogy a klasszikus barkóba szabályai szerint kitalálja, hogy ők kit hoztak vendégségbe. Minden meghívott kolléga meglepetésvendége olyan oldaláról mutatkozik meg, amelyről egyáltalán nem, vagy kevéssé ismerjük. Például egy író, aki fest, egy színművész, aki borász vagy éppen egy előadóművész, aki ruhatervező is … és így tovább.

***

December 25., hétfő

Karácsony első napján reggel 06:00-10:00 óra között válogatást hallhatnak korábbi műsorainkból, 15:00 és 19:00 között pedig ünnepi műsorokkal készülünk.

Reggeli 06:00-tól Deczki Sarolta irodalomtörténész, filozófussal, 07:00-től Nahalka István oktatáskutatóval készült korábbi beszélgetésünket adjuk le újra, 08:00-09:00 között a Másrészről, 09:00-10:00 között az Útszélen egy-egy adását hallhatják. 

A Klubrádió karácsonya Luival I. – 15:00-17:00 

Karácsonykor megosztjuk az örömöt és a szeretetet. Túri Lui dalküldő műsorának első részét 15 órától hallhatják, amikor minden üzenet egy kis csillagfényt varázsol az ünnepbe, sok, sok zenével.

A Klubrádió karácsonya: Heni világa I. – Karácsony egykor és ma – 17:00-18:00

Ámon Heni vendége először Zsurzs Kati színésznő, aki felidézi gyermekkora karácsonyait, az angyalkavárás idejét. És mesél a család mai karácsonyairól, amikor négy unokáján ugyanazt a lelkesedést látja, amelyet maga élt át egykor. A műsor másik vendége Sándor Pál filmrendező, aki nem igazán kedveli az ünnepeket. Ennek ellenére felidéz néhány fiatalkori rendhagyó karácsonyt, és azt, miként ünnepelnek mostanában a feleségével. Egy megrendítő történetet is megoszt a hallgatókkal.

A Klubrádió karácsonya: ráadás Beregi Péterrel I. – 18:00-19:00

 „Jelen lenni szelíden együttérzéssel.” December 25-én este hat órakor meghitt, baráti beszélgetést hallgathatnak Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspökkel. A beszélgetőtárs, Beregi Péter.

Beer Miklós Beregi Péter
 
Beregi Péter és Beer Miklós
 
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

***

December 26., kedd

Karácsony második napján a szokott műsorrend 12:00 és 19:00 óra között változik. A Reggeli gyors idősávjában, 06:00-tól 10:00-ig válogatást hallhatnak korábbi műsorainkból.

Reggel 06:00-tól Pikó Andrással, Józsefváros polgármesterével, korábbi kollégánkkal készült interjúnkat, 07:00-től egy Hoffmann Tamás, nemzetközi jogásszal folytatott beszélgetést ismétlünk, 08:00-kor a Világháló és az Azt beszélik jelentkezik, 09:00-kor pedig a Filmklubrádió.

Fedél alatt – 12:00-13:00

Az Útszélen ünnepi kiadásában lakáshoz jutott rászorulók történeteit osztja meg velünk Józsa Márta.

Karácsonyi filmek a Full HD Klub különkiadásában – 13:00-14:00

A most 20 éves Igazából szerelem előtt hosszú időn át nem készült igazán ütős karácsonyi film. 2003-ban talán egyszerre esett le ez a tény egész Hollywoodban, ugyanis az említett romkom mellett még két másik, szintén nagy sikerű karácsonyi alkotás került a mozikba. Hogy melyek voltak ezek, persze megtudhatják az internetről is, de ha várnak egy kicsit, akkor a Full HD Klub sokkal lelkesebben mondja el. Timár Ágnes, Bárdos Csaba és Szöllőskei Gábor ünnepi műsorában szinte minden témába vágó film előkerül. December 26-án délután hozzák a kínálatot, és a formájukat. A fagyöngy otthon marad.

 
Bárdos Csaba, Timár Ági és Szöllőskei Gábor
 

A Klubrádió karácsonya Luival II. – 14:00-16:00 

Kora délután A dal határtalan, Túri Lui üzenet- és dalküldő műsorának második részét hallhatják, sok-sok szeretettel és zenével fűszerezve.

A Klubrádió karácsonya: Heni világa II. – Magyarok karácsonya a világ körül – 17:00-18:00

Karácsony másnapján 17 órakor Ámon Heni olyan magyarokkal beszélget, akik más-más országban ünneplik a karácsonyt, és itthonról hozott hagyományaik mellé már magukra szedték a helyi szokásokat is. Ellátogatunk az Amerikai Egyesült Államokba, Finnországba és Franciaországba is.

Ámon Heni
 
Ámon Heni
 

A Klubrádió karácsonya:ráadás Beregi Péterrel II. – 18:00-19:00 

Ritka alkalom adódik: beszélgetést hallhatunk a magyar színjátszás egyik kiválóságával, a sok évtizeden át tévéből, rádióból és színpadról jól ismert és méltán elismert művésszel, Moór Mariannával. A művésznő ma már visszavonultan él, sok éve interjút sem ad, de most karácsonykor kivételt tesz Beregi Péter és a Klubrádió hallgatói kedvéért.

***

December 27-29.

Karácsony és szilveszter között hétköznapokon a Reggeli gyors két órában, 08:00-tól 10:00-ig jelentkezik majd. Délután 16:00 és 18:00 között pedig a Megdumáljuk!-at hallhatják, szerdán Herskovits Eszterrel, csütörtökön Bódy Gergővel, pénteken pedig Para-Kovács Imrével.

Reggel 06:00 és 08:00 között válogatást adunk közéleti műsoraink korábbi adásaiból. Szerdán Máriás Béla, vagyis DrMáriás festő, író, zenésszel és Sárkány Sándor képzőművésszel készült interjúinkat, csütörtökön Krusovszky Dénes költő, műfordítóval és Szabó Tibor Benjámin író, szerkesztővel, pénteken pedig Fodor Tamás színművész, rendezővel és Dedák Dalmával, a WWF Magyarország környezetpolitikai szakértőjével folytatott beszélgetést hallhatják újra.

***

Kellemes ünnepeket kívánunk minden hallgatónknak!