„Klubrádió
Dobszerda

A kézirat nem elég

9/12/2020 13:16

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Dobszerda vendége Esterházy Marcell vizuális művész volt. Nemcsak apjáról, Esterházy Péterről, hanem róla, az ő érdekes és értékes pályájáról is igyekeztünk sok mindent megtudni.

2020. december 09. Dobszerda (2020. december 09., szerda 20:00): Esterházy Marcell
43:41
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Miután Kertész Imre és Konrád György életműve a Berlini Művészeti Akadémián találta meg végső és minden bizonnyal biztonságos helyét, a közelmúltban Esterházy Péter írói hagyatéka is odakerült. 

A döntést a család hozta meg, az ő képviseletükben Esterházy Marcell intézte a nem könnyű feladat végrehajtását, hiszen ahogy elmondta, iszonyú mennyiségű anyag gyűlt fel a római parti ház dolgozószobájában, amit rendszerezni kellett.

Esterházy Péter és Esterházy Marcell
 
Esterházy Péter és Esterházy Marcell a 2013-as Margó Fesztiválon Fotó: Valuska Gábor
 

Esterházy Marcellel arról beszélgetünk, hogy mi mindent talált, illetve nemcsak apjáról, hanem róla is igyekeztünk sok mindent megtudni, mivel az ő munkássága is érdekes és értékes. 2003-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékén, majd fotózott Párizsban, két évig ösztöndíjasként Marseilles-ben dolgozott, ahol több kiállítása is volt; emellett videós projektjei is ismertek, idehaza többek között a Ludwig Múzeumban is volt kiállítása.

A beszélgetést a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Dobszerda
2020. december 9., szerda 20:00
(ismétlés vasárnap 12:00)
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia