„Klubrádió
Café Péntek

A Harmadik Birodalom nyelve

12/11/2021 14:37

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Egy szokatlan páros kiállítás, egy könyvbemutató és a kultúrharc volt az e heti Café Péntek fő témája.

2021. november 12. Café Péntek (2021. november 12., péntek 20:00)
39:37
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Victor Klemperer német zsidó nyelvészprofesszor a második világháború előtti években életveszélyben írta naplóját és filológia feljegyzéseit a Harmadik Birodalom nyelvéről. A Café Péntekben erről és a diktatúrák nyelvhasználatáról beszélgettünk Cseresnyési László nyelvészprofesszorral.

A Harmadik Birodalom nyelve című könyv bemutatója a 2B Galériában: Böröcz László, Nádori Lídia, Dési János és Cseresnyés László
 
A Harmadik Birodalom nyelve című könyv bemutatója a 2B Galériában: Böröcz László, Nádori Lídia, Dési János és Cseresnyés László
Fotó: Váradi Júlia / Klubrádió
 

Aztán a Pécsi Csontváry Múzeumban rendezett (korábban Debrecenben, a Déri Múzeumban és Budapesten, a Deák17 Galériában is bemutatott) Tér-Mozgás-Játék című, Konok Tamás, nemrég elhunyt művész és Vásárhelyi Tamás természettudós közös kiállításán kérdeztük a biológust; majd ugyanerről a kiállításon résztvevő Vasarely-unokát, Pierre Vasarelyt, illetve Konok Tamás özvegyét, Konok Mariannt.

De szó volt a NER legújabb, a kulturális intézményeket érintő lenyúlásairól is – mint a Színháztörténeti Múzeum, a Bajor Gizi Emlékmúzeum – és más hasonlókról.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Café Péntek
2021. november 12. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia