„Köszönjük

Adások

Hetes Stúdió

"Csak Orbánt lehet majd okolni, ha mégsem jönnek az uniós pénzek"

Politikailag érthető, törvényességi szempontból viszont kérdéseket vet fel az Európai Bizottság nagy nehezen megszületett javaslata az uniós források odaítéléséről illetve részleges megvonásáról - erről beszélgettünk két német parlamenti képviselővel, Daniel Freunddal, a Zöldek és Moritz Körnerrel, az Újítsukmeg Európát frakció képviselőjével. Tisztában vannak azzal, hogy Orbán a várható és esetleges kudarcokért személy szerint akár őket is hibáztatni fogja. Az Európai Parlament nagy többsége nem akar mást, mint megakadályozni Orbán további lopásait. 

Nomen est omen
Galaxis kalauz

Nomen est omen

Lucy, az előembertől a kisbetűs nemecsekig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is kiderítettük, miért, miről és hogyan nevezték el egykor, és nevezik el most a különböző típusú hajókat.

Gréczy szerint újabb ellenzéki politikusok lépnek át a DK-ba
Megbeszéljük...

Gréczy: újabb ellenzékiek lépnek át a DK-ba

"Joggal reménykedünk, hogy mások is megtalálják pártban a saját jövőjüket, és abban is, hogy a DK tudja a legközelebb vinni az országot a kormányváltáshoz" – mondta.

Diákfront:
Reggeli gyors

Minket nehezebb megfélemlíteni

Az Egységes Diákfront aktivistáját nem lepte meg, hogy a miniszterelnök nem beszélt a tanárok kirúgásáról és a diákok tiltakozásáról a péntek reggeli "rádiónyilatkozatában." A kormány kommunikációjában a diákok nem szerepelnek, mondta Pirint Gergely a Reggeli gyorsban.