„Klubrádió

Adások

Láng Balázs: Nem talál fogást a propaganda Magyar Péteren
Megbeszéljük...

Láng: Nem talál fogást a propaganda Magyar Péteren

Reagált az őt ért vádakra a kormánymédia által Magyar Péter "külföldi háttéremberének" nevezett aktivista. Láng Balázs, a Talpra Külföldi Magyarok Facebook-csoportjának vezetője a Megbeszéljük című műsorban elmondta: a lejáratására felesleges szórtak el sok 10 milliót, arra számít, hogy rengeteg pert fog nyerni a következő időszakban. 

Spárbox – Dési János jegyzete
Esti gyors

Spárbox – Dési János jegyzete

Ez a miniszter körülbelül felméri a helyét a világban és beáll egy ilyen színvonalas üzleti vitába, segédcsendőrnek. Most még csak a kisebb pofonok kiosztása tartozik rá, de bizonyára belejön majd még a verőember szerepébe. Drukkoljunk neki. A Spar meg vegyen bokszleckéket, ha nem tetszik neki a vircsaft.

Nosztalgia és mítosz – az Ötös vendége volt Szarka Judit filmkritikus
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Nosztalgia és mítosz

A pénteki Ötös mottója: "múlt, jelen, jövő nem különíthető el, átjárják egymást". A műsor vendégei Szarka Judit, Iványi-Bitter Brigitta, Szőnyi Andrea és Paulo-Varga Ákos voltak.

Munkában a humanoid robotok a kecskeméti Mercedes-gyárban
Reggeli gyors

Munkában a humanoid robotok Kecskeméten

Csapdát kerül el a Három Tenger Kezdeményezés azzal, hogy jövőre Magyarország helyett Lengyelország lesz a házigazda. A Euronews megvételének kormányzati szálait bogozza a nemzetközi sajtó is. Kecskeméten dolgozó robotokra figyel az AI világ. Lapszemle.

Papírmesék
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Papírmesék

Egy nyomtatott könyvnek vagy egy e-booknak nagyobb az ökológiai lábnyoma? Hogy szabadul meg egy tudatos vállalkozó a papírhulladéktól? Hogyan takarékoskodhatunk a háztartási papírokkal? És hogyan készíthetünk mi magunk zárható füzetet DVD tokból? A költészet napja apropóján az Ember a Földönben a papír volt fókuszban. Nemes Takách Kata vendégei Szarka Szilvia, szállítmányozási vállalkozó, Bartus Marci, a Rend a lelke rovat állandó szereplője és Mózesné Szilka Hilda gyógynövényszakértő voltak.

Potozky László: Tigriscsíkok
Belső közlés

Potozky László: Tigriscsíkok

A fiatal kortárs székely prózaíró szövegrészletét hallgathatják meg internetes irodalmi rovatunkban most hétvégi kiadásában.

Liberalizmus a vásznon – 31. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 31. epizód

Folytattuk, és egyben befejeztük A vörös grófnő című film, és annak kapcsán az érintett időszak elemzését, hogy hozzálássunk a 18. századi Oroszország bemutatásához, így készítve elő a terepet a következő filmünknek.

Nyughatatlanok
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Nyughatatlanok

Ők voltak a főszereplői a szerdai Ötösnek. Olyanok, akik választhattak volna maguknak olyan hobbit vagy munkát, amivel nem kockáztatják a testi épségüket, vagy az életüket, de nekik mégis lételemük a rizikó.

Anno Budapest: Könyvhét egykor
Anno Budapest

Anno Budapest: Könyvhét egykor

Mindig kell egy barát, és a könyv a legjobb barát. Mert könyvvel könnyebb. Az Anno Budapest aktuális adásában 2024. április 14-én az ünnepi könyvhetekről emlékezünk meg.

Mégis megjelent a letiltott interjú a Fidesz által támogatott polgármesterjelölttel

Mégis megjelent a letiltott interjú a Fidesz által támogatott polgármesterjelölttel

Nem volt egyetértés az egy hónappal korábban készült polgármesterjelölti interjú megjelentetésében Miskolcon. A választási kampány késztetésére tavasszal ültetnek gyümölcsfákat Debrecenben, nem ősszel, amikor kellene. Egyre csak húzódik az első kecskeméti P+R parkoló átadása. Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, az elkövető nem tagadta tettét. Elkeseredett pedagógusok, toxikus légkör jellemzi az egyik jászberényi általános iskolában hosszú idő óta fennálló állapotokat. Ez itt a Fülke – vagyis a Független Helyi Lapok Közössége együttműködés heti lapszemléje.