„Köszönjük,

Adások

Cádiztól a miskolci villanyrendőrig
Utcafront

Cádiztól a miskolci villanyrendőrig

Az e heti Utcafrontban bejárjuk Cádizt, a Dob utca szecessziós iskolaépületet, a Képíró utcát, illetve a Városháza pop-up parkját. Végül pedig az újjászülető miskolci villanyrendőrről is beszélgetünk.

Hetes Stúdió

"A holokauszt idején nem tudtuk megvédeni magunkat, most igen. Ez a baj"

A holokauszt idején nem tudott védekezni a zsidóság, most azonban van katonasága, ez a baj - többek között erről is beszélt az Izraeli Védelmi és Nemzetbiztonsági Fórum igazgatója, valamint az Izraeli Fegyveres Erők szóvivői osztályának a képviselője a Klubrádiónak abból az alkalomból, hogy a Danube Institute fórumot szervezett a Hamasz által az október 7-én és azóta elkövetett szexuális erőszakot bemutató jelentéshez. Erőszakos incidensbe torkolló palesztin tiltakozás fóruma is lett a rendezvény. 

Magyar részvételű film kapta az Arany Pálmát Cannes-ban
A lényeg

Magyar részvételű film kapta az Arany Pálmát Cannes-ban

"Hatalmas öröm és meglepetés!" A budapesti KGB stúdió trükkjeivel készült a sztriptíztáncos és orosz oligarcha fiának viszonyáról szóló Anora című vígjáték, ami szombat este Arany Pálmát kapott a cannes-i fesztiválon. Klingl Bélát kérdeztük.

Anno Budapest: Cseh Tamás
Anno Budapest

Anno Budapest: Cseh Tamás

Cseh Tamás zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár. Jelenség, nem "egy kitalált személy". Volt és van. És lesz. Őt idézzük meg a 2024. május 26-i Anno Budapestben.

Gyerekszemmel
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Gyerekszemmel

A Ember a földön adásában környezetbarát cipőpucolásról beszélgetünk. A DIY rovatban mozgatható bábfigura készült kupakokból.

A politika ma: vitatkoznak a vitáról – Hetes Stúdió ajánló
Hetes Stúdió

A politika ma: vitatkoznak a vitáról – Hetes Stúdió ajánló

Az orosz hackertámadásokról, a gödi Samsung-gyárról és a politikai vitáról szóló vitáról beszélgetünk ma a Hetes Stúdióban, ahol szó lesz arról is: a holokauszt idején nem tudott védekezni a zsidóság, most azonban van katonasága, ez a baj.

Hányszor kell megérteni a múltat?
Galaxis kalauz

Hányszor kell megérteni a múltat?

A védekező felejtéstől Isten szavának változó igazságáig vezetett a Galaxis kalauz. Útközben megvizsgáltuk a Biblia szándékos túlzásait, valamint a traumákat, amelyek nem képesek emlékekké válni.  

Híres mesterségem címere
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Híres mesterségem címere

Tényleg olyan izgalmas egy magánnyomozó munkája, ahogy azt gondoljuk? Milyen ügyekkel bízzák meg? Hogy dolgozik éles helyzetben egy túsztárhgyaló? Mit kell tudnia egy 3D modellezőnek, és mi mindent lehet életre hívni egy 3d nyomtatóval? Mit csinál egy állatkommunikáció-és viselkedésterápiás szakember? És vajon hogy telik egy munkanapja egy hidrogeológusnak?