„Klubrádió“

Adások

A képzőművészet vajon mi?
Kovátsműhely

A képzőművészet vajon mi?

Hogyan látnak a festők? Beszélhetünk-e művészetről egy falra szigszalagozott banán esetében? Hogyan működik napjainkban egy képzőművészeti galéria? A Kovátsműhely vasárnapi adásában a képzőművészet volt a témánk. A képzőművészek különleges látásmódjának titkát Farkas Gábor Gábriellel vitattuk meg, de velünk volt Kováts Kristóf, a leányfalui Aba-Novák Galéria vezetője, Aba-Novák Vilmos unokája és hagyatékának kezelője is.

Gesztus, törvény, számadás, inkompetencia, és ami kimaradt
Hetes Stúdió

Gesztus, törvény, számadás, inkompetencia, és ami kimaradt

Trianon Szlovákiában. A Rosa Parks Alapítvány a diszkriminációról és az integrációról. Az Orbán-rendszer 10 éve. Mi történik az Egyesült Államokban? És mi lesz a magyar egészségüggyel, illetve lesz-e újabb hulláma a járványnak?

Bakelit és léghajó
Galaxis kalauz

Bakelit és léghajó

Június 3-án tartották a lemezboltok világnapját. A Galaxis kalauz 89. epizódja ezen a héten arra kereste a választ, hogy vajon vásárolunk-e még lemezeket; hogy miként jelenhet meg a múlt a képzőművészetben; valamint hogy régen tényleg minden jobb volt-e.

Magyar György a lex Gyöngyöspatáról: Miért nem hoz ítéletet is a fideszes képviselő?
Esti gyors

Magyar György: Túl vagyunk a jogállam temetésén

Magyar György ügyvéd szerint felháborító és újabb torzszülött a jogalkotásban a lex Gyöngyöspata, amellyel a kormánypártok elérnék, hogy a szegregált oktatást elszenvedőket pénz helyett tanfolyammal kelljen kárpótolni.

Kupadöntő: az MLSZ szerint a rendőrség léphetett volna
Megbeszéljük...

MLSZ: Ez a rendőrség joga lett volna

Nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait a lelátón a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjén. Az MLSZ szóvivőjét kérdeztük.

Száz éve indultak el az első gyermekvonatok
Klubdélelőtt

Száz éve indultak el az első gyermekvonatok

1920-ban indultak el az első gyermekvonatok többek között Hollandiába, hogy segítségre szoruló gyerekek pár hónapot külföldön tölthessenek. Erről (is) beszélgetünk Réthelyi Orsolyával, de a Klubdélelőttben vendég lesz tudós, újságíró, könyvkiadó, fotós és dramaturg is. Tartsanak velünk szombaton délelőtt!

Dorosz: Gyomorforgató, amit a kormány csinál, nincs alku
Megbeszéljük...

Dorosz: Gyomorforgató, amit a kormány csinál

Orbán emberei szépen mosolyogva próbálnak kommunikálni a Lánchíd felújításáról, közben totális háborút indítottak az önkormányzatok ellen – mondja a főpolgármester-helyettes

Szavazatvásárlásról, megfélemlítésről számolt be a tavalyi két választást vizsgáló civil szervezet
Megbeszéljük...

Rendellenességek a két tavalyi választáson

A 2019-es európai parlamenti és önkormányzati választás tisztaságát vizsgálta az Unhack Democracy civil szervezet, amely szavazóköri delegáltakat keresett meg.

Levendula - nemcsak illatos, finom is
Reggeli gyors

Levendula - nemcsak illatos, finom is

Az illatát sokan szeretik, de inkább a molyok jutnak róla eszünkbe, mint a gasztronómia. Pedig a levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Magyarországon az első levendula ültetvényt Bittera Gyula gyógynövényszakértő telepítette. A francia levendula meghonosításával világviszonylatban is elismert, kiváló minőségű terméket sikerült előállítania; a tihanyi levendula világhírűvé lett.