„Köszönjük,

Adások

Suba Kriszta elköszön, de vajon mik a tervei?
Klubdélelőtt

Suba Kriszta elköszön, de vajon mik a tervei?

Hírszerkesztő kollégánk más országban és más szakmában folytatja – erről mesél a Klubdélelőttben. Az adás vendégei lesznek még: Sinkó Andrea, Dr. Bartha Áron, és Trokán Péter. Szatmári Lizára egy korábbi beszélgetéssel emlékezünk.

Nevetséges konteók a Trump ellen elkövetett merényletről
Hetes Stúdió

Nevetséges konteók a Trump elleni merényletről

Jópáran jobb fülüket letapasztva jelentek meg a republikánus elnökjelölő konvención, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a merényletet túlélő Donald Trump felé, aki már hivatalosan is a konzervatívok elnökjelöltje, a republikánusok egységesen felsorakoztak mögé. Nagybeszédében ugyan az ország egyesítéséről beszélt, de közben szapulta és őrült jelzőkkel illette a demokrata vezetést. A konzervatív agytröszt, az AEI választási szakértőjét, John C. Fortier-t kérdezte a fejleményekről Csernyánszky Judit.

Csillag a kínai hitelről: A magyar állam fiskális alkoholista
Reggeli gyors

Csillag: A magyar állam fiskális alkoholista

"Maffiaállamról van szó, amely a legritkább esetben szokta megosztani, honnét rabol, vagy ki hajlandó neki pénzt adni" – mondta a kínai hitellel kapcsolatban Csillag István.

Reggeli gyors/Reggeli személy

Ez már nem ugyanaz a Republikánus Párt

Joe Biden visszalépésével megszűnt az a lehúzó erő, amely akár otthon tarthatta volna a demokratákat, a legfontosabb most az, hogy egységet mutassanak. A másik oldalon megvan az egység, ami viszont úgy alakult ki, hogy lecserélődött a pártelit és a szavazótábor egy része is. Ha Trump nyer kiszámíthatatlan milyen külpolitika jön, a magyar kapcsolatok viszont kisimulhatnak. A Reggeli személyben Győri Gábor Amerika-szakértőt, a Policy Solutions vezető elemzőjét kérdeztük.

Nagyon randa kampányra számítok – mondta a volt washingtoni nagykövet az amerikai elnökválasztásról
Esti gyors

Simonyi: Nagyon randa kampányra számítok

Az amerikai elnökválasztási kampány valószínűleg nem fogja nélkülözni a szélsőséges elemeket, adott esetben még a rasszista, nőellenes kijelentéseket sem – mondta Simonyi András, volt washingtoni nagykövet az Esti gyors című műsorban.

Nőttek a reálbérek, de jobban élünk-e?
Reggeli gyors

Nőttek a reálbérek, de jobban élünk-e?

Azt tapasztaljuk, hogy szűkült a családok nyaralásra szánt ideje – mondta Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi tagja a Reggeli gyorsban.

Szijjártó: Irigyek az uniós vezetők Orbán nemzetközi sikerére
Reggeli gyors

Szijjártó: Irigyek az uniós vezetők Orbán nemzetközi sikerére

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Orbán Viktoron kívül egy olyan politikus sincs, aki szót tudna érteni Putyinnal, Hszi Csin-pinggel vagy éppen Trumppal, közben a Lukoil zavartalan Ukrajnán keresztüli tranzitjáért az EU-ban fenyegetőzik vétóval Szijjártó.

Cinikus, igazságtalan és erodálja az igazságszolgáltatásba vetett hitet az embercsempészek szabadon engedése
Esti gyors

Nem lehet az embercsempészek számlájára írni, hogy zsúfoltak a magyar börtönök

Egyrészt a többi fogvatartottal, másrészt pedig az igazságszolgáltatás szereplőivel szemben méltánytalan, hogy a magyar kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva egy rendelettel szélnek eresztette a korábban elítélt külföldi embercsempészeket – mondta Krámer Lili, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa az Esti gyors című műsorban.