„Támogassa

Adások

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete

"Hogy azok a középiskolások, akiket megfosztottak oktatóiktól a belügybe vezényelt politikai komisszárok, mégiscsak fel tudják tenni egy könnyes dalban a kérdést, miszerint valaki mondja meg, hogy milyen élet, és azt is, hogy miért ilyen."

Liberalizmus a vásznon – 36. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 36. epizód

A Hangosfilm – Mozgóképizmus legutóbbi adásában folytattuk a 20. század eleji Oroszország történetének elemzését a Doktor Zsivágó című film cselekményén keresztül.

A méhnyakrákszűrés ingyenes, sokan mégse mennek el
Uniszex

A méhnyakrákszűrés ingyenes, sokan mégse mennek el

Évente mintegy 450 magyar nő veszíti életét méhnyakrák következtében, a szűrés ingyenes, de van, ahol nem elérhető a vizsgálat és tévhitek is övezik. Pedig a prevenció lenne az egyik legfontosabb feladat.

Mi zajlik a mélyben Szlovákiában? – Hetes stúdió ajánló
Hetes Stúdió

Mi zajlik a mélyben Szlovákiában?

A Hetes stúdióban szó volt a szlovák társadalom állapotáról, arról, merre is mutat a magyarok iránytűje a kelet-nyugat tengelyen és bemutatjuk egy ukrán hadifogoly megrázó történetét.

Remake-kultúra: miért készül évek óta annyi népszerű filmből színpadi változat?
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Miért virágzik a remake-kultúra?

Többek között ez is szóba került a május 10-i Ötösben, amikor Kovács Bálint, színházi- és filmes kritikussal beszélgettünk a film és a színház viszonyáról. Előtte két rejtőzködő szerző, Sylvia Plath és Géher István költészetét mutatta be Lázár Júlia, költő, műfordító. A második órában Jankó Judit, művészeti író és pszichológus, valamint Kopacz Hanna, fiatal építész volt Murányi Tünde és Kálid Artúr vendége.

Ahol az istenek is vétkezhetnek
Galaxis kalauz

Ahol az istenek is vétkezhetnek

A bon appétit-től az álom szanatóriumig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is megvizsgáltuk, miként mutatkoznak meg a kulturális különbségek a nyelvben; és hogy milyen súlya volt a kimondott szónak az ókori Egyiptomban.

80 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergelye
Klubdélelőtt

80 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergelye

A 80 éves Kovács István volt a Klubdélelőtt vendége, mellette szerepelt a műsorban Bolgár György műsorvezető, Fekete Linda a Drága örökösök-sorozat csaposa, Martin József újságíró és Jankovics Marcell özvegye.