„Hírek

Adások

Klasszikusoktól a jazz zongoráig
Örömzene

Klasszikusoktól a jazz zongoráig

Az Örömzene vendége Egri János Jr. jazz zongorista-énekes volt, aki az idei Jazz Showcase négyszeres különdíjasaként Londonban koncertezett.

Pásztor Anna hamarabb halna meg, mint hogy feladja a szabadságát
Élni jó

Pásztor Anna hamarabb halna meg, mint hogy feladja a szabadságát

Pásztor Anna énekesnő izgalmas és élménygazdag életet tudhat magáénak. Igazi szabad szellem, aki nem menekül el a kalandok elől. Az Élni jó műsorban Kadarkai Endrével beszélgettek a kudarcokról, a szabadságról és az élet játkosságáról, amire mindenképpen nyitottnak kell lennünk.

Nemzeti öngól – Rózsa Péter jegyzete
Hetes Stúdió

Nemzeti öngól – Rózsa Péter jegyzete

Piac nélkül a központi vezérlésű gazdaság és társadalom elszlömösödik. Sőt, az állami megbízásokkal milliárdosokká tett NER- hű vállalkozók is szűkölni kezdenek, leállnak egyes nagy beruházások, és lassan nemhogy a túlszámlázás, egyáltalán a megbízások jó része is ellehetetlenül.

A futball és az antiszemitizmus
Tűréshatár

A futball és az antiszemitizmus

A magyar futballstadionok lelátóin a tisztelt közönségidőnként trágár és rasszista szövegeket üvölt szívből. Vajonn mi ennek a szociológiai és pszichológiai háttére?

Horn Gábor: Közösen kellene reagálnia az ellenzéknek a miniszterelnök
Megbeszéljük...

Horn Gábor Orbán "ótvaros hazugságairól"

Horn Gábor morális lezüllésről beszélt Orbán háborús álláspontjával kapcsolatban, és azt is felhozta, hogy a miniszterelnök a "gazember diktátor" Erdoganért imádkozik.

Róna Péter: A Nemzeti Bank veszteségét a megtakarításokra kivetett különadókból pótolná a kormány
Megbeszéljük...

Róna: Állampapírba terelnék a megtakarításokat

402 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ezt a veszteséget pedig többek között az aktív dolgozók és a nyugdíjasok megtakarításaira kivetett különadókból finanszírozná a kormány – mondta Róna Péter közgazdász. A Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt, hogy valószínűleg sokan át fogják menekíteni a pénzüket állampapírokba, ez azonban csak ideiglenes megoldás, hiszen azok értékét pedig a nemzetközi befektetők hazánkba vetett bizalma határozza meg.

Juhász Péter, Budapest Nagyregény és egy magyar Golden Globe szavazó a Klubdélelőttben
Klubdélelőtt

Juhász Péter, Budapest Nagyregény, Cannes

A Klubdélelőtt e heti vendégei: Juhász Péter, aktivista, Lévai Katalin író, Vincze Bence, költő, Csákvári Géza, filmkritikus és Papp János, színész.

Könyv, kórus, kiállítás...
Café Péntek

Könyv, kórus, kiállítás...

A Café Péntekben a közelgő könyvhét, a FREESZEMLE, Nádler és Yorgosz, Darvasi László és természetesen a Kórusok Éjszakája.

Világháló

"Értem én a tréfát, de nem szeretem"

Szabad-e a politikai szatíra? Erről hallhattunk történeteket Oroszország, Kína, India, Románia és Franciaország vonatkozásában az e heti Világhálóban.