„A

Adások

Veszélyben van-e az ivóvízellátás Magyarországon?
Hetes Stúdió

Veszélyben van-e az ivóvízellátás Mo.-on?

A Víz Koalíció a hazai víziközmű szolgáltatás és vízbázisvédelem fenntarthatóságának témakörében a víz világnapja köré idén második alkalommal szervezte meg a Víz Hete országos programsorozatot. A szervezet célja egy fenntartható rendszer lehetőségének a megteremtése, amelyben mindenki egyenlően fér hozzá az egészséges ivóvízhez korszerű, stabil szolgáltatás keretén belül. A Víz Koalicíó arra is figyelmeztet, hogy annak ellenére, hogy a víz alapvető szükséglet, az alapélelmiszerektől eltérően jelenleg nem 5%, hanem 27% áfa terheli.

A Biblia ismeretlen hősei
Galaxis kalauz

A Biblia ismeretlen hősei

Az inuitok akkor még nem láttak akkor bárányt, így a fordítók hiába is írták volna bele a Bibliában metaforikus értelemben is kulcsszereppel bíró állatot.

Megenni Csepelt – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Megenni Csepelt – Selmeci János jegyzete

A nagyság Németh Szilárd esetében sem a formátum tekintetében merül fel, hanem abban, hogy mekkorát szeretne magának kiharapni Csepelből, akarja például a már említett szépen felújított Kis-Duna partot, hogy még építhessen néhány bazi nagy épületet a birkózó csarnok mellé, ahova csak pont a csepeli birkózókat nem akarták beengedni, de focistadionja meg kajak-kenu telepe is van már az alapítványának, így néz ki az minálunk, amikor a csepeliek "visszakapnak" valamit.