„Klubrádió

Adások

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete

Hirtelen kiderül, hogy a tejszőke ukrán kislány gondnélküli iskolai beilleszkedéséről szóló film jó szándékú megtévesztés, az ukrán és a lengyel nyelv egyáltalán nincs olyan közel egymáshoz. A napi konfliktusok száma nő, a lengyel állammal szemben is, amely nem engedélyezi, vagy legalábbis az elmúlt évben még nem engedélyezte az abortuszt az ukrán nőknek sem, holott ők nyilvánvalóan nem lengyel állampolgárok.

A Carson Coma frontembere szerint jót tettek nekik a közéleti megszólalásaik utáni balhék
Reggeli gyors

Jól jött ki a Carson Coma a közéleti balhéiból

Fekete Giorgio a Feldobom a követ című számukat azzal vezette fel, hogy ejtett pár szót a pár nappal korábbi diáktüntetésről, ahol a diákok könnygáz helyett rendőrrohamot kaptak a Fidesz-székháznál. Reggeli gyorsban.

Ungváry Rudolf őszinte szembenézése
Dobszerda

Ungváry Rudolf őszinte szembenézése

A ma 87 éves gépészmérnök, irodalmár és író egy életen át ragaszkodott a legőszintébb szembenézéshez. Mindezt egy gyönyörű és megrázó monológban mondja el a Dobszerda rendhagyó adásában. Hallgassa Ön is ma este 8 órától!

Pénteken Magyarországra érkezik a svéd miniszterelnök
Reggeli gyors

Pénteken jön a svéd miniszterelnök

Ulf Kristersson pénteki budapesti látogatásával kapcsolatban a Dagens Nyheter című stockholmi lap idézi Pål Jonson svéd védelmi minisztert, aki üdvözölte a kilátásba helyezett szavazást, és reményének adott hangot, hogy az valóban meg is történik.

Hadházy: Megvizsgálhatnák, hogyan szabotálták el a nyomozást Farkas Flórián ellen
Reggeli gyors

Hadházy: 1,6 milliárdot lopott Farkas Flórián

Az adóhatóság felelősségre vonás nélkül zárta le a nyomozást. Az EU-s vizsgálat kimutatta, hogyan lopta el a pénzüket Farkas Flórián a hátrányos helyzetű romák megsegítése helyett.

Ha ma besétál egy adjunktus a bankba, nem hitelképes
Reggeli gyors

Ma egy egyetemi adjunktus nem hitelképes

Legalább 50 százalékos béremelést szeretnének az ELTE dolgozói. A szakszervezetnél úgy értesültek, hogy Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár jogosnak tartja a bérigényt, kérdés ennek lesz-e látszatja a költségvetésben.

Nincs komolyan vehető ellenfele von der Leyennek
Reggeli gyors

Nincs komolyan vehető ellenfele von der Leyennek

Ursula von der Leyennek – amennyiben újraválasztják az Európai Bizottság elnökének – az EurActiv szerint egyensúlyoznia kell majd két szempont – az EU egységének a megőrzése, illetve a szélsőjobboldal féken tartása – között.