„1%

Adások

Donáth Anna az ellenzék problémáiról: Egy pártnak kell kiemelkednie
Megbeszéljük...

Donáth Anna az ellenzék problémáiról: Egy pártnak kell kiemelkednie

Donáth Anna szerint hiú ábránd, hogy hat ellenzéki párt képes lesz összehozni valami olyan tartalmi innovációt, ami mindenkinek jó; ötleteik inkább kioltják egymást. Ezért úgy gondolja, valakinek ki kellene emelkednie, és ez a párt magától értetődően lehetne a Fidesz kihívója 2026-ban.

Izzadó bőrünkön érzékeljük a baj nagyságát - Hardy Mihály jegyzete
Esti gyors

Izzadó bőrünkön érzékeljük a baj nagyságát - Hardy Mihály jegyzete

A járműveink nagy része nincs felkészítve ekkora hőségre, egyes HÉV-vonalainkon már nyugodtan szedhetne szauna-pótjegyet a BKV, ha nem lenne szinte tragikus állapotban a járműpark és életveszélyben, aki felszáll rá. Napok kérdése és tömeges halpusztulásra számíthatunk a Velencei-tónál és a Balatonon, az erdei vadak nem találnak ivóhelyet, kiszáradnak a források, a dagonyák és a patakok.

Azért kell Oroszországot legyőzni, hogy a többi agresszív országot elriasszák
Reggeli gyors

Azért kell Oroszországot legyőzni, hogy a többi agresszív országot elriasszák

A madridi NATO-csúcson elfogadták Finnország és Svédország csatlakozását, ezzel pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök stratégiai vereséget szenvedett, hiszen azt akarta elérni, hogy ne bővüljön a transzatlanti szövetség, mondta a Reggeli gyorsban Tálas Péter, a stratégiai védelmi kutatóintézet vezetője. A NATO szemléletváltása után már egyértelmű, Európa védelmét nem az oroszokkal együtt, hanem ellenében kell biztosítani. Amerika elvesztette egyeduralmát, ezért több ország meg akarja változtatni a status quót, ami konfliktusokkal fog járni, ezért is fontos az oroszokat legyőzni, hogy azok is lássák, az agressziónak mi lehet a vége.

A pedagógusok szerint a kormánynak tényleg elfogyhatott a pénze
Reggeli gyors

Tényleg elfogyhatott a kormány pénze

Így gondolják a tanári szakszervezetek, amelyek nagyon csalódottak, hogy a belügyminiszter cinikusan elhárította sztrájkkövetelésüket. Komjáthy Anna a PDSZ-től beszélt a Reggeli gyorsban. 

Az Orbán-kormány semmi áron nem mond le az orosz gázról
Reggeli gyors

Orbán semmi áron nem mond le az orosz gázról

A magyar kormány még csak tárgyalni sem hajlandó a gázembargóról, mivel az az ország működőképtelenségét jelentené - erről ír egy orosz médium. Nemzetközi lapszemle.

Megírt és tetovált rózsák
Galaxis kalauz

Megírt és tetovált rózsák

A Galaxis kalauz ezen a héten A kis hercegtől az aforizmatetoválásokig vezetett. Útközben azt is kiderítettük, az utókor hogyan alakíthatja egy irodalmi mű megítélését.

Molnár Áron: Nem szeretnék Hoppál Péter katyvaszos agyában kutakodni
Megbeszéljük...

"Nem szeretnék Hoppál agyában kutakodni"

Molnár Áron hangsúlyozta: "amit Hoppál Péter mondott, az hazugság", ugyanis soha nem pályáztak az állam felé, és soha nem kaptak egy fillért se.

Ami számít, és ami nem – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Ami számít, és ami nem – Szénási Sándor jegyzete

Rájönnek majd, hogy ami nekik a demokrácia, az másnak a káosz és a lecsúszás, ami nekik a szabadság, az másnak a felettes én nélküli elveszett létezés – Szénási Sándor az amerikai társadalom megosztottságáról, össze nem érő világokról a szövetségi abortusztilalom apropóján.

Kunetz: A Mol feladata kijavítani a mentőkre vonatkozó benzinszabályokat
Reggeli gyors

Kunetz a mentők benzinkorlátozásáról

A mentőkre is vonatkozik a Mol-kutaknál bevezetett 50 literes korlát, ugyanakkor nagyobb a tankjuk, ezért többször kell fordulniuk, ami nehezíti a betegek mentését.

Szakértő: Ebből a helyzetből Ukrajna nagyon vesztesen fog kikerülni
Reggeli gyors

"Ebből Ukrajna nagyon rosszul fog kijönni"

Kis-Benedek József katonai szakértő szerint az már látszik, hogy Ukrajna elveszíti a háborút. Szerinte az év végéig tűzszünet lesz, és megkezdődnek a tárgyalások.