„Vásároljon

Adások

Kálmán Olga az előválasztásról: Nem fogjuk csépelni egymást
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: Nem fogjuk csépelni egymást

„A Jóisten mentse meg az összes ellenzéki képviselőjelölt-jelöltet attól, hogy a többinek nekifeszüljön” – mondta Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja az előválasztásról.

Vörös Imre: Nincs más lehetőség, mint hogy az Országgyűlés átvegye az Alkotmánybíróság szerepét
Reggeli gyors/Reggeli személy

„Nincs más, vegye át a parlament az Ab szerepét”

Vörös Imre volt alkotmánybírót kérdeztük arról, hogyan lehetne kormányozni a NER után. Jogértelmezése szerint az Alkotmánybíróság nem foglalkozik a közhatalom kizárólagos birtoklására törekvéssel – pedig ezt az Alaptörvény is tiltja. Ezért egy új országgyűlésnek nem lenne más lehetősége, mint átvenni az Ab szerepkörét, és kimondani, hogy mely törvények alkotmányellenesek – vélekedett.

Baranyi Krisztina: A választások fő kampánytémája lehet a Fudan egyetem
Reggeli gyors

"Választási kampánytéma lehet a Fudan egyetem"

Helyi népszavazásokat kezdeményez a kínai egyetem, a Fudan ügyében Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester szerint ez az ellenzők kezében az egyetlen ütőkártya a vitatott beruházás ügyében, ráadásul egy ilyen referendum könnyen és gyorsan megszervezhető. Hozzátette, hogy a kínai egyetem ügyével kapcsolatos nagy érdeklődés miatt kezdeményezésének biztos van értelme, sőt a 2022-es választások kampánytémája is lehetne.

Hiller István: A CEU ügyének szakmai megoldása nincs, csak politikai
Reggeli gyors

Hiller: A CEU ügyének csak politikai megoldása lehet

Visszavonná a kormány a Lex CEU egy részét, de Hiller István szerint ez nem jelenti azt, hogy a Közép-Európai Egyetem visszaköltözne Magyarországra. A Országgyűlés alelnöke szerint az új tervezet továbbra is olyan problémát jelent, amelynek szakmai nem, csak politikai megoldása lehetséges, a választás. A választók kezében erős lapok vannak.

A független sajtó kéz a kézben jár a jogállamiság védelmével
Reggeli gyors

A független sajtó együtt jár a jogállamiság védelmével

A Financial Times cikkében külön foglalkozik a lengyel regionális lapcsoport állami felvásárlása mellett a Klubrádió frekvenciavesztésének körülményeivel. A lap kifejti, hogy ezek az esetek EU működését sodorják veszélybe.

Mészáros fényt ver vissza – Dési János jegyzete
Esti gyors

Mészáros fényt ver vissza – Dési János jegyzete

„Mészáros Lőrinc” – afféle cégér. Arra való, hogy ha a kis vezér vagyonkájáról van szó, akkor azt mondhassuk „Mészáros”. Ma már különösebb titok sincs abból csinálva, hogy ami „Mészáros” az valójában Orbán.

A diákok egészsége vagy a gazdaság újraindítása fontosabb? – A magyar iskolanyitásból orosz rulett lehet
Megbeszéljük...

A magyar iskolanyitásból orosz rulett lehet

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai is kinyitottak április 19-én annak ellenére, hogy nincs egészségügyi szakember, aki ezt támogatná. Ercse Kriszta oktatáskutató nyilatkozott.