„Köszönjük

Adások

Tündöklő középhatalom – Hardy Mihály jegyzete
Hetes Stúdió

Tündöklő középhatalom – Hardy Mihály jegyzete

A történelemben a despoták és diktátorok mindig akkor nyúltak a nemzeti nagyság hirdetésének eszközéhez, amikor mást nem tudtak, vagy nem akartak adni a népüknek. Rendre nacionalista, soviniszta vagy éppen irredenta maszlaggal próbálták betömni az éhes szájakat. Nem tudom, megfigyelték-e: a diktatúrák mindig a fényes jövő ígéretével operálnak.

Az okos az örök szexi
Galaxis kalauz

Az okos az örök szexi

A nemi semlegességtől a nyilvános könyvolvasásig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is kiderítettük, hogy a párválasztásban az aktuális divatok mennyire képesek hatással lenni az alapösztönökre.

Meglepő ízek üvegbe zárva – Kaldeneker György az Ötösben
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Meglepő ízek üvegbe zárva – Kaldeneker György az Ötösben

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Kaldeneker György séf, lekvárfőző mester volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Lakner: Nem sztárokat igazol a DK, ez inkább az ellenzéken belüli osztozkodás
Esti gyors

Lakner: Nem sztárokat igazol a DK

A DK-ba átlépő ellenzéki politikusokról kérdeztük Lakner Zoltánt, aki azt mondta: a kérdés, hogy az ellenzék tud-e a saját, már bejáratott körein kívül játszani.

Herman János: Orbán már sietteti az EU-ból való kilépés pillanatát
Megbeszéljük...

"Orbán sietteti az EU-ból való kilépés pillanatát"

Korábban úgy tűnt, hogy bár Orbán felkészül az Európai Unióból való kilépés eshetőségére, de ugyanakkor mindent meg is tesz azért, hogy ez a pillanat a lehető legkésőbb jöjjön el – mondta Herman János volt külügyi államtitkár. Azonban most már úgy tűnik, hogy Orbán Viktor szinte sietteti a kilépés pillanatát, tette hozzá. A volt külügy államtitkár a Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt, hogy a Orbán taktikaváltásának három egyértelmű jele a középhatalmi, magunkat túlbecsülő, nemzetieskedő retorika, az oroszok melletti kiállás és a nyugatnak a folyamatos ostorozása.

A magyar politika Chelsea-je és egyéb futballhasonlatok a Demokratikus Koalíció kapcsán - Selmeci János jegyzete
Esti gyors

A magyar politika Chelsea-je és egyéb futballhasonlatok a Demokratikus Koalíció kapcsán - Selmeci János jegyzete

A Demokratikus Koalíció korábban bajnokcsapatot győzelemre vezető, majd megbuktató, végül egy frissen alapított klubból középcsapatot csináló vezetőedzője felismerte, hogy az ellenzéki szurkolóknak nincs szükségük botladozó, identitás nélküli közép- és kiscsapatokra, akik között még olyan is van, ami egyetlen tétmérkőzést sem játszott soha, mégsem esik ki az első osztályból.

Nem indokolt megfelelően a kormány: perelik az Európai Bíróságon
Reggeli gyors

Nem indokolt megfelelően a kormány: perelik az Európai Bíróságon

Már nemcsak a kormány által vitathatónak tartott olyan "elméleti kérdésekben", mint hogy "mi is a jogállam", hanem nagyon is konkrét ügyekben buktatja folyamatosan a kormányt az EU. A szabadkereskedelmet korlátozó ügyek, rasszizmust és nemzetközi bűnöket mentegetők szükséges szankcionálásának hiánya miatt kell majd nemzetköz bíróság előtt világos válaszokat adniuk Orbánéknak. Arató László tudósító a Reggeli gyorsban arról is beszélt, hogy mikor várható ezekben az ügyekben ítélet.