„1%

Adások

Sinopharm-vita a járványhalálozási adatok tükrében: Falus Andrásra reagált Boldogkői Zsolt
Megbeszéljük...

Sinopharm-vita a halálozási adatok tükrében

A Sinopharmmal oltottak közül hunytak el a legtöbben a beadott oltások arányában – írta meg az Átlátszó. Falus András és Boldogkői Zsolt is elmondta véleményét.

Bauer: Az ellenzéknek végre igazat kéne mondania
Megbeszéljük...

Bauer: Az ellenzéknek végre igazat kéne mondania

A Fidesz infantilizálja a társadalmat, az ellenzék pedig rásegít erre. A kormány narratívájában a rezsicsökkentéssel az állam megoldja, hogy ne kelljen annyit fizetni az energiáért, mint amennyit szocialisták alatt kellett. De ezzel egyszersmind elhallgatják, hogy az energiaárat befolyásolja az világpiac alakulása. Amikor az ellenzék azt mondja, hogy nem kellett volna emelni a rezsidíjakat, azzal a kormány narratíváját erősíti. Bauer Tamás közgazdász, volt SZDSZ-es képviselő szerint az ellenzéknek végre el kellene kezdenie igazat mondania, és belátni, hogy a rezsicsökkentést eleve be sem kellett volna vezetni. 

Születésnap – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Születésnap – Szénási Sándor jegyzete

"Kísért a múlt, a Vatikán egyszerűen képtelen leszokni a búcsúcédulák egyszer már botrányt kavaró gyakorlatáról, arról tehát, hogy pénzért megváltható a bűnbocsánat, amivel egy újabb Luther Márton megjelenését, és az azt követő ismételt egyházszakadást kockáztatja. Másodszor: valaki, Semjén hű követője, barátja, rokona egyszerűen befizette a születésnapost egy olyan ajándékra, aminek tuti, hogy örülni fog, miért is ne tenné, még ha a mondott dokumentum pusztán egy tömegcikk is, amit bárki megvehet."

A fűtésszámlák változást hozhatnak az ingatlanpiacon is
Kulcsrakész

A fűtésszámla az ingatlanok árára is kihat

Szakértőink egyetértettek abban, hogy a "rezsicsökkentés csökkentése" kihat az ingatlanpiacra, de még jelentősen nem érződik a hatása. Majd ha megjönnek az első rezsiszámlák ...

A tervezett akkumulátorgyár miatt aggódó győrieket nyugtatja Dézsi Csaba
Reggeli gyors

Akkumulátorgyár épülhet győri termőföldekre

Győr közigazgatási területén megteltek az ipari parkok. A polgármester elismerte, hogy ő maga minősített át mezőgazdasági földeket ipari területekké. A helyiek attól tartanak, hogy a tervezett beruházás súlyos szennyezéssel és zajjal fog járni. Az esetről Vitézi F. Ibolya, a 24.hu újságírója beszélt a Reggeli gyors című műsorban.

A németeknek csak a szabadpiac fontos
Reggeli gyors

A németeknek csak a szabadpiac fontos

 "Berlin semmi mást nem akar, mint nyitott világpiacot, ahol eladhatja a termékeit, és ha ez más országoktól való biztonsági, illetve energiaügyi függéssel jár, akkor abba bele is nyugszik." Kárpáti János nemzetközi lapszemléje.

Demszky: Polgári engedetlenségre és új nyelvre van szükség
Megbeszéljük...

Demszky: Szükség van polgári engedetlenségre

A jelenlegi választási keretek közt nem lehet leváltani a Fidesz-kormányt. Az ellenzékiek legnagyobb esélye, ha elmennek a falig, és a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak. Ameddig nem tartóztatnak le politikai aktivistákat, addig nem lesz változás – mondta Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere a Megbeszéljük című műsorban.

Pénzügyi szakértő: Az infláció velünk marad télen is
Esti gyors

"Az infláció velünk marad télen is"

Sokak számára a növekedő élelmiszer- és energiaárak ellehetetlenítik majd a legalapvetőbb élelmiszerek beszerzését is. Török Lajos szerint az infláció télen sem csillapodik.

Én hőseim – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Én hőseim – Szénási Sándor jegyzete

Én csak '56 utódaiként gondolok rájuk, akik a Kádár-korszakban – nem mondom, hogy a semmiért: egy kis jólétért, egy kis nyugalomért a háború, Rákosi, és a kádári megtorlás után, meg egy kis relatív szabadságért – beleegyeztek a felejtésbe, a félrenézésbe, s ha emiatt volt is némi rosszérzésük, hát ezt is elfelejtették.

Totyik: Van olyan, hogy testnevelés tanár tanít kémiát
Reggeli gyors

"Előfordul, hogy tesitanár tanít kémiát"

Országos probléma a tanárhiány Totyik Tamás szerint. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt is hozzátette, hogy az egyházi iskolák is érinti a probléma.