„Klubrádió

Adások

Perintfalvi Rita: A cél, hogy megtörjük az ellenzéki civilek politikai apátiáját

"A cél megtörni az ellenzéki civilek apátiáját"

Az Orbán-rezsim önkényesen előre hozta a jövő évben esedékes önkormányzati választásokat és hozzá kapcsolta a júniusban tartandó európai parlamenti választásokhoz. Nyilvánvaló célja, hogy a két, merőben eltérő politikai dimenzió – a helyi feladatokra koncentráló önkormányzati és a kontinentális horderejű EP – összezavarja a választókat és az eltérő szempontok szerint mozgósító ellenzéki kampányok majd kioltják egymást. A Szabadság köreinek évadnyitó kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők arra keresték a választ, hogy ilyen körülmények között miként tudnának a különféle civil szervezetek és kezdeményezések, egymással is összefogva, segíteni abban, hogy a jövő évi kettős választáson a civilek választói akarata minél teljesebben érvényesüljön.

Árvízi hajós – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Árvízi hajós – Szénási Sándor jegyzete

Bödőcs Tibor azt nyilatkozza a Heti Válasznak, hogy sokan árulónak tartják azért, mert a Libri nerista felvásárlása után is a kiadónál jelenteti meg új könyvét. A humoristának erre van egy józan, és még józanabb, pragmatista válasza, hogy tudniillik a Libri lenyúlásánál már kész volt a könyv, másrészt, amíg a mostani kiadói csapat marad, és hihető, hogy nem fog cenzúrázni, nincs oka váltani. Bödőcsnek teljesen igaza van, de ettől még leárulózzák.

Keleti oldal, nyugati oldal
Kulcsrakész

Keleti oldal, nyugati oldal

Két volt külföldi tudósító klubrádiós kollégánk ingatlanos szemüvegén keresztül kaphattunk bepillantást Moszkva, New York vagy Berlin életébe. Utazzanak velünk!

Orbán a Budapest-Belgrád beruházás miatt megy Kínába
Reggeli gyors

Orbán a Budapest-Belgrád beruházás miatt megy Kínába

Peking állítólag nem tudja folytatni a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, a kínai építők ugyanis képtelennek bizonyultak arra, hogy olyan terveket dolgozzanak ki, amelyek eleget tesznek az európai vasúti ellenőrzési rendszer előírásainak. Orbán októberben Kínába utazik, hogy rendezze az ügyet – írja a Politico.

Pikó: A nemzeti trafikos haverok profitja sokkal fontosabb, mint a városok közbiztonsága
Esti gyors

Pikó: Trafikos haverok vagy közbiztonság?

Pikó András szerint a kormányban is pontosan tudják, mi a baj a szabályozással, csak "a nemzeti trafikos haverok profitja sokkal fontosabb, mint a városok közbiztonsága".

Több női fejlesztő = kreatívabb videójátékok?
Reggeli gyors

Több női fejlesztő = kreatívabb videójátékok?

Magyar kutatók vizsgáltak meg több mint 4000 videójátékfejlesztő csapatot. Arra voltak kiváncsiak, kreatívabb termékek készülnek-e ha nők is részt vesznek a projektben. A rövid válasz igen, de csak ha nem dísznek vették fel a nőket, hanem valóban integrálták őket a csapatba. Dr. Vásárhelyi Orsolya, adattudóst kérdeztük a Reggeli gyorsban.