„A

Adások

Felmerült, hogy a NATO-titkokat ne osszák meg a magyarokkal
Reggeli gyors

Felmerült, hogy a NATO-titkokat ne osszák meg a magyarokkal

Komédia, amit a magyarok és a törökök a NATO-bővítés címszó alatt művelnek. A magyarok zsarolásra használják a parlamenti ratifikációt, de a török jóváhagyással a magyar kormány nyomás alá került. Ha így viselkednek, a jövőben nem kellene megosztani velük a szövetség biztonsága szempontjából szenzitív információkat. Hogy fogadták Ukrajnában, hogy Magyarországon is elfoghatják Putyint? A Mercedes a magyar gyárának fejlesztésébe kezd. Nemzetközi lapszemle.

Fenyő Iván: Komoly kríziseket párkapcsolatokban élt át
Élni jó

Fenyő Iván: Komoly kríziseket párkapcsolatokban élt át

Fenyő Iván a főiskola után a budapesti Katona József Színházhoz került, majd szabadúszó lett és inkább a filmezés felé fordult. Legismertebb játékfilmjei: a Szabadság, szerelem, az S.O.S szerelem!, a 9 és ½ randi, és a Veszettek. Az Élni jó műsorban beszélt az elmúlt évek önismereti tanulmányairól és a tudatos életmódról, valamint párkapcsolati kríziseiről is.

Az év építészeti botránya
Utcafront

Az év építészeti botránya

Amalfi, az Andrássy út, Esztergom, a Keleti Károly utca, és a Széchenyi téri Atrium Hyatt - utóbbi tervezett átépítése miatt - kerültek be aktuális építészeti kalandozásainkba.

Orbán Ottó: Nemzeti dal
Belső közlés

Orbán Ottó: Nemzeti dal

„A kormány a helyén van, jel nélküli tömegsírban, összedrótozott kézzel és lábbal, arccal lefelé fordítva, két méterrel a föld alatt.” – Ma a huszadik század végi költőnagyság versét olvassa föl Kornis Mihály.

Kiváló és tudós nők
Szerepvállalás

Kiváló és tudós nők

"A kutatói munka az egyik legérdekesebb és a legtöbb szabadságot adó életpálya" – vallja Oláh Julianna biomérnök. A Szerepvállalás aktuális adásának két kutató vendége különböző területeken, de talán mondhatjuk, hogy hasonló lendülettel és a fiatalok számára igazi példát adó inspirációval dolgozik.

Huszárok – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Huszárok – Józsa Márta jegyzete

Van ez az ünnepnap, március tizenötödike, amelynek mégiscsak szólnia kellene a szabadságról, a szabadságérzetünkről és arról is, hogy a gyerekeinknek a XIX. századból a szabadságeszményt kellene eltanulniuk megemlékezés közben

 Azt beszélik – Vidéki barangolások a Klubrádió új műsorában
Azt beszélik

Azt beszélik – Vidéki barangolások a Klubrádió új műsorában

Péntek délutánonként Józsa Márta azokat a hallgatókat várja, akik kíváncsiak az ország ügyeire, és akik azt is szeretnék érteni, hogy mi történik Budapesten kívül. Hiszen a választások után sokan megdöbbentek azon, hogy létezik egy ismeretlen Magyarország, amely másképp viselkedik, mint azt a fővárosból sokszor elképzeljük, pedig a gondok sok esetben hasonlóak. Talán megfelelő párbeszéddel közelebb kerülhetnénk más városok helyzetéhez, így tanulhatnánk, segíthetnénk egymást. A műsorban pár perces kis riportokkal, összefoglalókkal jelentkeznek majd vidéki kollégáink, akik igyekeznek közelebb hozni hozzánk az aktuális helyi történéseket.

Evolúciós hullámvasút
Utópia

Evolúciós hullámvasút

A fonaltelepektől a komplexebb termőtestes gombák miért redukálódnak egysejtű gombákká?

Házi kedvenc – Hardy Mihály a Hangosfilmben
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Házi kedvenc – Hardy Mihály a Hangosfilmben

A 16-án indult túlélési gyakorlatunk apropóján új sorozat kezdődött a Hangosfilmben, amelyben a rádió munkatársaié a szó. Mozi élményekről, filmnézési szokásaikról és persze kedvenc alkotásaikról beszélnek.

Anno Budapest: Képregények
Anno Budapest

Anno Budapest: Képregények

Újabb időutazást tartottunk, a történetmesélés egy különleges és népszerű módját ástuk elő (Hann Endre ötlete nyomán), hogy rádióműsorunkban megvitassuk: miért is szerettük/szeretjük annyira a képregényeket, illetve hogy ebből Magyarországra mi jutott el, továbbá, hogy hazánkban milyen alkotások születtek, amik szívünknek kedvesek.