„Vásároljon

Adások

Így hallgatható interneten a Klubrádió - kisokos

Így hallgatható interneten a Klubrádió - kisokos

Egy kedves vidéki hallgatónk, Kovács Norbert készített egy összefoglalót arról, hogy mit kell tudni a Klubrádió internetes hallgatási lehetőségeiről. Mi is írtunk erről többször, de olyan jól összefoglalta, hogy muszáj megosztanunk.

Szájkosarat tenne a közösségi médiára a kormány
Reggeli gyors

Szájkosarat tenne a közösségi médiára a kormány

Kedden Facebook posztjában azt írta Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy tavasszal törvényjavaslatot nyújt be a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról az Igazságügyi Minisztérium. A Reuters szerint a 2022-es választások közeledtével a magyar nacionalista kormány mindent elkövet, hogy korlátozzák a közösségi média gigavállalatait. Külön érdekesség, hogy Varga éppen e felületek egyikét használta fel javaslata ismertésére. A Der Standard arra is felhívja ennek kapcsán a figyelmet, hogy  a közösségi platformokon aktívabb fiatalok körében Orbán népszerűsége érzékelhetően alacsonyabb.

Koronavírus: a megfertőződött pedagógusok kevesebb mint ötöde kapott csak teljes táppénzt
Esti gyors

Így érintette a pedagógusokat a járvány

A pedagógusok 19 százaléka esett át igazoltan a koronavíruson, és akik megfertőződtek, azoknak csak 19 százaléka kapta meg a 100 százalékos táppénzt. 43 százalékuk beoltatná magát, 25 nem, sokan bizonytalanok - derült ki a Pedagógusok Szakszervezete és a 21 Kutatóközpont felméréséből, amelyről Totyik Tamás, a PSZ alelnöke beszélt.

Angliában 65 év felett is oltanak AstraZeneca vakcinával
Megbeszéljük...

Angliában 65 év felett is oltanak AstraZeneca vakcinával

Nagy-Britanniában is akadozik az oltóanyagellátás, ennek dacára míg készlettel bírják, folytatódik a négy prioritási csoport, az egészségügy, a 80 éven felüliek, az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak beoltása. Dr. Szakmány Tamás, intenzív terápiás orvos, a walesi Cardiff-i Egyetem professzoraElmondta, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján az AstraZeneca ugyanolyan hatásos a 65 éven felettiek esetében, mint a fiatalabb korcsoportoknál.

Minimálbér-emelés: „a kormánynak helyből 10 százalékot kellett volna ajánlania”
Esti gyors

„A kormánynak helyből 10 százalékot kellett volna ajánlania”

Megalázó, kicsinyes, filléreskedő alkudozásnak tekintik a 4 százalékos minimálbér-emelést, ehelyett 10 százalékot kellett volna a kormánynak helyből ajánlania – mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke. Egyik oldalon nagyon sok mindenre volt pénz, de pont ott szűkmarkú a kormány, ahol nem kellene – tette hozzá.

Nyitnikék? – Kárpáti Iván jegyzete
Esti gyors

Nyitnikék? – Kárpáti Iván jegyzete

Egyre többen szeretnék, hogy ésszerű keretek között induljunk el a normalitás irányába. Nem lehet tudni, hogy ezek a tömegek meddig maradnak ilyen visszafogottak.

Rámegy a Brexitre az Egyesült Királyság?
Reggeli gyors

Rámegy a Brexitre az Egyesült Királyság?

A skótok és az északírek többsége függetlenségi népszavazást szeretne, Skócia visszatérne az Európai Unióba. A Brexit nehézségeit és következményeit most értik meg.

Nyugdíj - Mennyi a túl kevés? Mennyi a túl sok?
Reggeli gyors

Nyugdíj - Mennyi a túl kevés? Mennyi a túl sok?

Magától értetődő, hogy a kereset után fizetett járulék mértéke határozza meg a nyugdíj összegét. Azonban mivel nincs semmilyen érzékelhető szabályozás, ami a nyugdíj felső határát megszabná, egy szűk réteg igen magas nyugdíja terheli majd a nyugdírendszert. Farkas András nyugdíjszakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy aránytalanok a nyugdíjak közti különbségek. Csillapítás nélkül pedig csak tovább nő majd az öregségi nyugdíjak közti különbség.