„Klubrádió“

Adások

A Kaleta-ügy üzenete - Lampé Ágnes jegyzete
Hetes Stúdió

A Kaleta-ügy üzenete - Lampé Ágnes jegyzete

A politika persze jó érzékkel azonnal rámozdult az ügyre. Ezen csodálkozni sem kell. De jelzi, ha nagy a hangzavar, azonnal cselekszik. Hisz most azok vannak felháborodva, akiket a korábban, évekkel ezelőtt feltárt jó pár abúzus- vagy pedofil-ügy nem igazán érdekelt, a jelenlegi törvényi szabályozást megszavazták.

Nekem a Balaton
Kovátsműhely

Nekem a Balaton

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetében a Balatonhoz látogatunk. Olti Ferenc Balatonfüreden, a hajdani zsinagóga épületében hozta létre a Zsidó Kiválóságok Házát. De nemcsak erről, és az ott látható kiállításokról beszélgetünk vele, hanem magáról Balatonfüredről és a Balatonról is. Kováts Kriszta második vendége az adásban Sumonyi Papp Zoltán író, akivel a Szigligeti Alkotóház történetét és hagyományait vesszük sorra.

Kellemes fürdőzni a vágyakban, de ez kevés a boldogsághoz
Ötös - Bódy Gergővel

Kellemes fürdőzni a vágyakban, de ez kevés a boldogsághoz

Tervek, célok, álmok, vágyak. Mi a különbség közöttük? Hogyan kellene kitűzni céljainkat, hogy valóban el is érjük azokat? Szabad-e vagy lehet-e nagyot álmodni? Miként lesz az álomból terv, a tervből cél, és azt milyen módon leszünk képesek véghezvinni? Céljaink pontosításához Puskár Ildikó pszichológus, coach volt segítségünkre.

Cseh Katalin: Az Orbán-kormány korrupciója már mindenki figyelmét felkeltette Európában
Esti gyors

„Orbánék korrupciójára már mindenki felfigyelt”

Az Európai Tanács elnöke is ragaszkodik ahhoz, hogy a következő uniós költségvetésben vegyék figyelembe, hogy egy tagország mennyire tartja tiszteletben a jogállamiságot. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője szerint ez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány korrupciója, jogállamiság elleni lépései mindenkinek felkeltették a figyelmét Európában.

Soros György és Orbán Viktor kibékülnek...
Klubdélelőtt

Soros György és Orbán Viktor kibékülnek...

Születésnapi köszöntés, könyvbemutatók, kiállítás, politikai pszichológia egy világhírű szociálpszichológustól, Erdős Virág és dr. Máriás a Klubdélelőttben.

Fidesz: Vizsgálja az EU a jogállamiságot, csak ne most!
Megbeszéljük...

Fidesz: Vizsgálódjon az EU, csak ne most!

A magyar kormánypártok a 7-es cikkely szerinti eljárás leállításához és az EU-s források kiosztásánál a jogállamisági kritériumok elvetéséhez kötnék, hogy támogatják-e az Unió helyreállítási alapját és költségvetését. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint fontos a jogállamiságról beszélni minden tagország esetében, de egy "ideológiai vita" nem írhatja felül a válságkezelést.

Gyurkó: Nem jó, hogy megszabadulhat a priusztól a pedofil elkövető
Reggeli gyors

Nem jó, hogy lejár a priuszuk

Fontos jelzésértéke lenne, ha nem kerülhetne ki a hivatalos bűnügyi nyilvántartásból az, aki gyerek elleni szexuális báncselekményt követett el - mondta Gyurkó Szilvia jogi szakértő.

Ungváry Krisztián egy temetőbe vinné a turulszobrot
Reggeli gyors/Reggeli személy

Ungváry temetőbe vinné a turulszobrot

Ungváry Krisztián történész elmondta, az ő ötlete volt, hogy lehet első világháborús emlékmű a XII. kerületi turulszoborból, de szerinte sokkal jobb helyen lenne egy temetőben.

Komoly esélyei vannak országosan is a főpolgármesternek a kormánypárt ellen – Lengyelországban
Reggeli gyors

Indul-e a varsói gyors?

Komoly esélyei vannak országosan is a főpolgármesternek a kormánypárt ellen – Lengyelországban . Megmutat-e az ottani elnökválasztás valamit a magyar jövőből is? Sorosozás, pártszolgálatba állított közmédia, pénzügyi nyomás, de a közvélemény-kutatások szerint nem biztos, hogy mindez most is bejön, Lengyelországban.