„Köszönjük,

Adások

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kórházi adósságok:
Reggeli gyors

"Minden nap fogukhoz kell verni a garast"

Minden évben olvashatunk arról, hogyan növekednek a kórházak adósságai, amit aztán legalább részben kifizet a kormány. A mostani 41 milliárdos konszolidáció a beszállítóknak néhány hónapos fellélegzést jelent, de ettől az alulfinanszírozás nem oldódik meg, a folyamatos adóssággörgetés pedig demoralizálja a kórházi dolgozókat.

Állandó készenlétben
Dobszerda

Állandó készenlétben

A Dobszerda e heti vendége Zentai Róbert, a Budapesti Fesztivál Zenekar technikai vezetője. Tartsanak velünk este 20 órától.

Mit köszönhetünk a filmtörténet első Vicuskájának?
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Mit köszönhetünk az első Vicuskának?

Az ÖTÖS június 14-i adásából ezt is megtudhattuk, az 1923-as Egri csillagokról Kurucz Márton, filmtörténész árult el érdekességeket.

Az Európai Néppárt reméli, hogy a Tisza révén Magyarország követi Lengyelország példáját
Reggeli gyors

Az EPP reméli, a Tisza révén követjük a lengyeleket

A Néppárt köreiben úgy ítélik meg, hogy az ukrajnai kérdésben a Tisza pártnak stratégiai álláspontra kell helyezkednie, és figyelembe kell vennie a magyarországi hangulatot – írja a német Der Spiegel. Hozzátették, ahhoz, hogy Magyarországot újra visszanyerjék Európa számára, a Tisza pártnak mozgástérre van szüksége. Nemzetközi lapszemle.

Egerek között volt a magyar börtönben Ilaria Salis olasz aktivista
Reggeli gyors

Egerek között volt a magyar börtönben Ilaria Salis

Felfüggeszthetik Ilaria Salis mentelmi jogát. Olaszországban hősnőként tekintenek rá a baloldalon, sokan követték a pert, még a jobboldali kormány is nehezményezte a magyarországi börtön körülményeit.

Böcskei: Magyar Péter kérdése és megfogalmazása irányított
Reggeli gyors/Reggeli személy

Böcskei: Magyar Péter kérdése és megfogalmazása irányított

Magyar Péter szavazást írt ki arról, hogy felvegye-e EP-mandátumát. Az IDEA Intézet kutatási igazgatója szerint Magyar Péter ezzel felhatalmazást kér, hogy egy általa kívánatos irányban támogassák. Tehát egyszerre elismerteti magát, ugyanakkor kockázatminimalizáló stratégiát folytat.