„Klubrádió“

Adások

Tábor Ádám: Határtéridő
Belső közlés

Tábor Ádám: Határtéridő

A Klubrádió honlapján minden héten közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Tábor Ádám Határtéridő című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

Lehetetlen küldetés, hogy megéljük álmainkat a királyi udvarban?
Galaxis kalauz

Királyok, álmok, küzdelmek

A címben összevontuk a Galaxis kalauz legutóbbi adásának három témáját: a királyi udvarok hagyományőrzését, az emberek álmainak eléréséhez vezető önismereti munkát és a nézők által nagyon kedvelt filmes toposzt, amikor egy hős lehetetlen helyzetből nyer.

Kádersirató – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Kádersirató – Szénási Sándor jegyzete

„Kétségtelen tény viszont – ezért neveztük az eseményt, a gúnyiratnak felstilizált óvodás mellékhelyiség-szintű tahóság nyilvánosságra hozását kiemelkedő jelentőségűnek – hogy a rendszer elérkezett egy pontra, ami után már nincs visszaút: egy idő után az agyműködésről végképp leszokó káder úgy érzi, az ellenfél nemcsak a rajzot, a szót, de egy böffenést sem érdemel, elég lesz, ha ő egyszerűen odahány az asztalra, minek cifrázni a kommunikációt.”

Szubjektív objektív Arató Andrással és a Fortepan-alapítóval
Kovátsműhely

Szubjektív objektív

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetének témáját Kováts Kriszta Fényképalbum című dala adja. Első vendégünk Arató András, akit a műsorvezető most kivételesen nem a Klubrádióról faggat, hanem arról, ami rádiónk tulajdonosának egyáltalán nem titkolt szenvedélye: a fotózásról. A második részben velünk lesz Tamási Miklós, a Fortepan alapítója, aki eredeti szakmáját tekintve muzeológus, de jó ideje már főállásban válogatja a fotókat a honlapra, amelyek száma immár a 131 ezret is meghaladja.

A legmocskosabb bűnöző vagy segítségre szoruló beteg a pedofil nagykövet? Magyar György és Jaksity Kata is megszólalt
Ezitta Fórum

Mit érdemel egy pedofil?

Nagy felháborodást és érzelmi viharokat okozott sokakban a több ezer pedofil kép összegyűjtése miatt elítélt volt diplomatára, Kaleta Gáborra kiszabott büntetés mértéke. Jogászok szerint azonban törvényi szempontból érthető, ami történt. Magyar György ügyvéd, Németh Zsolt kriminológus és Jaksity Kata újságíró is elmondta véleményét a Klubrádiónak.

Karácsony Holliknak: Értelmezhetetlen, hogy miről beszél ez a fiatalember
Esti gyors

Karácsony Holliknak: Értelmezhetetlen, hogy miről beszél ez a fiatalember

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ha a főváros tovább „szerencsétlenkedik”, a kormány újítja fel a Lánchidat. Karácsony Gergely szerint „értelmezhetetlen, hogy miről beszél ez a fiatalember”. Nincs szerencsétlenkedés, hamarosan indul az új közbeszerzés a híd felújítására, így ez politikai műbalhé – tette hozzá. Az önkormányzatok lehetőségeinek, mozgásterének folyamatos szűkítése után jelentős akcióra készülnek.

Mindig jönni fognak újabb járványok
Ötös - Bódy Gergővel

Mindig jönni fognak újabb járványok

Az elmúlt hónapok egyik legtöbbet idézett történelmi eseménye, az 1918-19-es spanyolnátha, ami 30-50 millió embernek, a Föld akkori teljes lakosságának 3-5 százalékának a halálát okozta. A bulvársajtó a járvány időszakában nap, mint nap bemutatott olyan embereket, akik a spanyolnáthát és koronavírust is túlélték. De pontosan mi is volt ez a betegség? Állandó mesélőnk, Kopcsik István a Történelemtanárok Egyletének alelnöke ezúttal erről az időszakról beszélt.

Baranyi kitette az irodájában a Bácskai-féle gúnyrajzot
Megbeszéljük...

Baranyi kitette a Bácskai-féle gúnyrajzot

Baranyi Krisztina IX. kerületi független polgármester a csütörtöki testületi ülésen nem látta az őt támadó gúnyrajzot, amelyet elődje, a fideszes Bácskai János tett ki.