„Klubrádió

Adások

Merkel a sürgősségi beavatkozásokhoz értett, nem volt víziója a jövőről
Hetes Stúdió

Merkel a sürgősségi beavatkozásokhoz értett, nem volt víziója a jövőről

Amilyen megosztott ma a politika szerte a világban, olyan megoszottság jellemzi Angela Merkel megítélését is 16 évnyi kancellárság után. Három német szakértőt kérdeztünk meg arról, miként értékeli Angela Merkelnek az uniós és hazai szerepét. Milyen felelősség terheli őt az Orbán-féle illiberális demokrácia megtűrésében. Megszólal a bécsi CEU, a German Marshall Fund és a Berlini Társadalom Tudományok Központjának szakértője, valamint a Humboldt Egyetemnek a professzora. Csernyánszky Judit riportja.

Ajándék ez a nap! – Neuman Gábor jegyzete
Hetes Stúdió

Ajándék ez a nap! – Neuman Gábor jegyzete

Jólértesültek szerint a miniszterelnökünk és Tiborcz István között megromlott a viszony, olyannyira, hogy már majdnem tettlegességre is sor került. Én csak azt nem tudom, hogy ha igaz ez a hír, akkor az, hogyan szivárgott ki az Orbán-rezidenciáról?

Előválasztás, osztogatás, választás
Hetes Stúdió

Előválasztás, osztogatás, választás

Ajánljuk a Hetes Stúdiót, melynek témái az előválasztás, a német választások, a magyar kormány osztogatásba kezdése, valamint vendégeinkkel temészetesen megint megbeszéljük, mi történt a héten.

Biccentéstől becenévig
Galaxis kalauz

Biccentéstől becenévig

A vezetéknevek megszületésének történetétől a nonverbális szleng fejlődéséig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is megvizsgáltuk, hogy a leggyakoribb utóneveknek van-e a legtöbb becenév változata.

Heisler: Furcsa volt az alpolgármester reakciója a karlendítős ügyben, nem meghívtuk, hanem megkértük
Megbeszéljük...

Heisler: Ez nem meghívás volt

Heisler András szerint a Mazsihisz nem meghívta, hanem megkérte a karlendítős-integetős fotóval elhíresült jobbikost, hogy menjen el a Páva utcai Holokauszt Központba.

Baranyi: Palkovics csúsztat, a Diákváros terve több mint koncepció
Esti gyors

"A Diákváros több mint koncepció"

"Nagyon magas felhőkarcolókat kéne építeni, ha a Diákvárost a Ferencváros tulajdonában álló területen kéne megvalósítani" – mondta Baranyi Krisztina.