„Klubrádió

Adások

Európa legrégebben basáskodó elnöke és a
Világháló

A "trópusi Trump" családjának kalandjai

Külpolitikai magazinunkban a héten szó lesz a harminc éve hatalmon lévő Lukasenkáról, a két veterán amerikai elnökjelölt – Trump és Biden – valamint a brazil Bolsonaro családi kalamajkáiról, na meg Svédország NATO-csatlakozásáról. Hallgassák fél 4-től!

Tökéletes nap és jövőteremtés
Café Péntek

Tökéletes nap és jövőteremtés

Wim Wenderstől Demeter Szilárdig, az Esterházy Art Awardtól Nádler István és Szikszay Károly alkotásain át Percz János, a magyar Giacometti szobraiig kalandozunk a Café Péntekben és a holnap roma ellenállásának archívumait is bemutatjuk.

Hamarosan Bulgária lehet az Európába érkező orosz gáz fő útvonala
Reggeli gyors

Gázszállítás: Bulgária központi szerephez juthat

Az idén lejár és jó eséllyel nem hosszabbítják meg az ukrajnai tranzitmegállapodást, így jöhet a Vertikális Gázfolyosó: Bulgárián keresztül érkezhet majd az orosz gáz Európa számos országába, köztük Ukrajnába is. Magyarország is részt vesz az infrastrukturális feltételek megteremtésében. Nemzetközi lapszemle.

Termékenységvarázslás kontra szexuális zaklatás
Uniszex

Termékenységvarázslás kontra szexuális zaklatás

Néhány éve a sajtóban is téma volt, hogy a mohácsi busójáráson a hagyomány köntösébe bújva bizony zaklatások is előfordulnak, akkor megpróbálták tagadni a szervezők, hogy ilyen történt volna. Pedig a jelenség létezik, erről is szólt az Uniszex mostani adása.

Megfigyelésexport a kínai Egy övezet, egy út programban
Reggeli gyors

Megfigyelésexport a kínai Egy övezet, egy út programban

Bár világszerte buknak be Kína infrastrukturális beruházásai, az Egy övezet, egy út program így sem sikertelen, a projektek helyét egyre inkább biztonsági megállapodások veszik át, elsősorban tekintélyelvű vagy effelé hajló országokkal, köztük Magyarországgal. Nemzetközi lapszemle.

Környezetvédelmi aktivista: A gödi polgármester hárítja a felelősséget
Reggeli gyors

"A gödi polgármester hárítja a felelősséget"

Kammerer Zoltán feljelentést tett, szerinte ugyanis vagy rémhírterjesztés történt vagy környezetszennyezés – miközben utóbbi tényét hivatalos adatok bizonyítják – mondta Bodnár Zsuzsa aktivista, az Átlátszó újságírója a Reggeli gyorsban.

Orbán rendszerének kaputt
Reggeli gyors

Orbán rendszerének kaputt

Orbánnak már nem elégendő kisebb kompromisszumokat kötnie, a kegyelmi ügy saját választói körében is téma lett – mondta a Tageszeitungnak Pető Andrea. A CEU politológusa szerint egyre inkább kiviláglik, hogy a kormány nem teljesít, az ország elszegényedett, nem működik sem az oktatási, sem az egészségügyi rendszer. Az Orbán-rendszernek vége.

Virovácz: Lehet újra 400 forint az euró
Esti gyors

Virovácz: Lehet újra 400 forint az euró

A forint árfolyamára nemcsak a belső, hanem külső tényezők is hatást gyakorolnak, és a különböző kockázatok miatt – mint az EP-választás – elképzelhetőnek tartja Virovácz Péter, az ING vezető elemzője, hogy 395-400 forintra emelkedik az euró ára.