„Támogassa

Adások

A méhnyakrákszűrés ingyenes, sokan mégse mennek el
Uniszex

A méhnyakrákszűrés ingyenes, sokan mégse mennek el

Évente mintegy 450 magyar nő veszíti életét méhnyakrák következtében, a szűrés ingyenes, de van, ahol nem elérhető a vizsgálat és tévhitek is övezik. Pedig a prevenció lenne az egyik legfontosabb feladat.

Mi zajlik a mélyben Szlovákiában? – Hetes stúdió ajánló
Hetes Stúdió

Mi zajlik a mélyben Szlovákiában?

A Hetes stúdióban szó volt a szlovák társadalom állapotáról, arról, merre is mutat a magyarok iránytűje a kelet-nyugat tengelyen és bemutatjuk egy ukrán hadifogoly megrázó történetét.

Remake-kultúra: miért készül évek óta annyi népszerű filmből színpadi változat?
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Miért virágzik a remake-kultúra?

Többek között ez is szóba került a május 10-i Ötösben, amikor Kovács Bálint, színházi- és filmes kritikussal beszélgettünk a film és a színház viszonyáról. Előtte két rejtőzködő szerző, Sylvia Plath és Géher István költészetét mutatta be Lázár Júlia, költő, műfordító. A második órában Jankó Judit, művészeti író és pszichológus, valamint Kopacz Hanna, fiatal építész volt Murányi Tünde és Kálid Artúr vendége.

Ahol az istenek is vétkezhetnek
Galaxis kalauz

Ahol az istenek is vétkezhetnek

A bon appétit-től az álom szanatóriumig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is megvizsgáltuk, miként mutatkoznak meg a kulturális különbségek a nyelvben; és hogy milyen súlya volt a kimondott szónak az ókori Egyiptomban.

80 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergelye
Klubdélelőtt

80 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergelye

A 80 éves Kovács István volt a Klubdélelőtt vendége, mellette szerepelt a műsorban Bolgár György műsorvezető, Fekete Linda a Drága örökösök-sorozat csaposa, Martin József újságíró és Jankovics Marcell özvegye.

Szijjártó pontosan tudta, hogy mi az a papír, amit mutattam neki – mondta Kaufmann Balázs
Reggeli gyors

Szijjártó pontosan tudta, hogy mi az a papír, amit mutattam neki – mondta Kaufmann Balázs

A 444 olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek nemcsak azt bizonyítják, hogy történtek orosz kibertámadások a magyar külügy rendszere ellen, de azt is, hogy az illetékesek tudtak erről. Ezekkel szembesítették Szijjártó Péter külügyminisztert, aki a riportfilm tanúsága szerint pontosan tudta, hogy milyen dokumentum került a portálhoz – erről beszélt a cikket jegyző Kaufmann Balázs, a 444 újságírója.

Szepesházi: Talán az ügyvédi kamarai autonómia felszámolásához akarnak ürügyet szolgáltatni Lánczinál magasabb szinten
Esti gyors

"Keményebb hangvétel is kellhet a kamarától"

Szepesházi Péter szerint lehet, hogy a hatalom részéről csak teszt volt a Szuverenitásvédelmi Hivatal kérése, hogy ügyvédek tevékenységéről adjon tájékoztatást a kamara.