„Hírek

Adások

Magyarok és macik - Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Magyarok és macik - Szénási Sándor jegyzete

"Lehet, hogy a magyarok azért szeretnék szeretni az oroszokat, hogy ne kelljen félni tőlük, mert hisztisen nem lehet élni. Lehet, hogy a NATO-t egy nagy baribálnak, fekete medvének képzelik, akinek el lehet bújni az ölében."

Múlt századi klubok meglepetésekkel
Galaxis kalauz

Múlt századi klubok meglepetésekkel

Az Eötvös Klubtól a Cha-Cha-Cháig, az öltönyben mulatástól a rendszerváltásig vizsgáltuk az egyetemi klubok életét ezen a héten a Galaxis kalauzban. Útközben megemlékeztünk Prince-ről.

Klubdélelőtt

"Ártatlan tudományos foglalatosság"

A június 10-i Klubdélelőtt vendégei: Csepeli György, szociálpszichológus, Czabán Samu, a Szájensz Szeánsz alapítója, Vékás Lajos Széchenyi-díjas jogtudós és Arany Kovács Rozália, aki egy ritka genetikai betegségben szenved, és aki emiatt sokat tud a diagnosztikai nehézségekről. Juhász Péterrel, az Együtt volt elnökével pótultuk a korábban elmaradt interjút.

Niedermüller: Ha az egészségügy egy pici szelete jól működik, azt miért kell szétverni?
Esti gyors

"Nem hajtjuk végre a kormány utasításait"

Az egészségügy egy működő szeletét érthetetlenül szétverik – így reagált Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a védőnői hálózat államosítására.

Múzsák és alkotók
Café Péntek

Múzsák és alkotók

A Café Péntek témái: elutasított független színházak, ünnepi könyvhét, Artisjus-díj és Françoise Gilot.

Meddig nyúlik vissza Oroszországban a vodka vallásos tisztelete?
Világháló

Honnan ered az oroszoknál a vodka tisztelete?

Az e heti Világhálóban a különböző nemzetek italozási szokásainak nézünk utána, alkoholos és mentes nedűk is szerepelnek az itallapon. Arról is hallhatnak, mennyit ivott valójában Winston Churchill Hallgassák fél 4-től!

Listával gettósított filmek
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Listával gettósított filmek

Vajon tényleg irányt mutatnak-e a nézőnek A 100 legjobb vagy az Amit mindenképpen látnod kell típusú filmes listák; és vajon egy szubjektív műfajt ki lehet-e fejezni számokkal?