„Klubrádió

Adások

Zuglói gigaberuházás:
Reggeli gyors

Zuglói gigaberuházás: "A vakvilágba építkeznek"

A zuglói városközpont terve fokozatosan alakult át az elmúlt években és egyre inkább kiszorultak a lakosok és a környék szempontjai. Ha valóban 8500 új munkahely jön létre a területen, akkor legalább két vadonatúj buszjáratra lenne szükség, ehhez képest arról nincs hír, hogy a beruházó tárgyalna a közlekedést üzemeltető fővárossal – mondta Ongjerth Richárd építészmérnök, urbanista a Reggeli gyorsban.

Tóth Zoltán: Orbán brüsszeli kampánynyitóját lehetne kifogásolni a Nemzeti Választási Bizottságnál
Megbeszéljük...

Tóth Zoltán: Orbán brüsszeli kampánynyitóját lehetne kifogásolni a Nemzeti Választási Bizottságnál

Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjújában ismerte el, hogy kampányindítónak szánták azt a brüsszeli konferenciát, amit rendőrök szakítottak meg. Azonban az eseményt szervező MCC állami szervezet lévén nem vehetett volna részt kampánytevékenységben. Bár lehetne jogi panasszal élni ennek kapcsán a Nemzeti Választási Bizottságnál, annak Fideszhez való elköteleződése miatt nem valószínű, hogy jogi következménye lenne az ügynek – mondta Tóth Zoltán választási szakértő a Megbeszéljük című műsorban.

Szent-Iványi: Olcsón úszná meg Orbán a közeledést Zelenszkijhez, de ez az ECR-nek kevés lehet
Reggeli gyors

Szent-Iványi: Olcsón úszná meg Orbán a közeledést

Ahhoz, hogy a Fidesz beléphessen az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládba radikálisan változtatni kellene a kormány Ukrajna-politikáján, ez pedig nemcsak belpolitikailag kényelmetlen. Szent-Iványi Istvánnal beszélgettünk.

Ez a kisfilm biztos ott lesz Cannes-ban
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Ez a kisfilm biztos ott lesz Cannes-ban

A magyar irodalom aranykorától a művészet kínálta globális találkozási pontokig vezetett az április 19-i Ötös útja. Budapestről indultunk, Berlinben, Amszterdamban és Leccében folytattuk. A műsor vendégei Kárpáti Péter, Bársony Kata, Szatmári Andrea, Végh Krisztina és Szűcs Liza voltak.

Liberalizmus a vásznon – 32. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 32. epizód

A Hangosfilm – Mozgóképizmus legutóbbi adásában a 18. századi Oroszországban maradtunk továbbra is, hogy a következő filmünk történelmi elemzésébe már a megfelelő háttértudással vághassunk bele.

Györe Bori: Hajnal
Belső közlés

Györe Bori: Hajnal

A munkahelyi fegyelmi viszony a magányos nőből számára szokatlan vágyat vált ki azonos nemű főnöke iránt Györe Bori írásában.

Az Ezüst toronytól Táncsics börtönéig
Utcafront

Az Ezüst toronytól Táncsics börtönéig

Sevillától a budai Várig kóboroltunk a mai Utcafrontban. Sőt: átrándultunk Pestre is és megnéztük, hol áll majd a felejthetetlen Dayka Margit szobra.