„Klubrádió

Adások

Most akkor be vagy ki?
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Most akkor be vagy ki?

Hogyan tud kapcsolódni egy extrovertált és egy introvertált ember? Hogy boldogul egy befelé forduló ember vezető pozícióban? Kell-e változtatnunk?

Fehérnemű szabályok és a fogalmak tisztázása
Klubdélelőtt

Fehérnemű szabályok és a fogalmak tisztázása

Az e heti Klubdélelőttben Horváth Réka szociológus, mentálhigiénés szakemberrel beszélgetünk arról, hogyan segíthetjük a gyerekeket abban, hogy meg tudják védeni testi-lelki határaikat. Az adás vendége lesz Geréb Ágnes, Pásztor Erzsi és Lajtai György is.

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete

Végignézve a lista nyilvánosságra került részét, a ráció, vagy nem vendégmunkásnyelven fogalmazva a józan ész szikrája nem feltétlenül villan fel, de lássuk be, a komikum mögött a magyar kormány féltő szeretete lapul, a hazai, kvalifikált munkahelyek védelme, leszámítva a honatyasági segédmunka érthetetlen tilalmát. És ezért hálásnak kell lennünk.

Európa legrégebben basáskodó elnöke és a
Világháló

A "trópusi Trump" családjának kalandjai

Külpolitikai magazinunkban a héten szó volt a harminc éve hatalmon lévő Lukasenkáról, a két veterán amerikai elnökjelölt – Trump és Biden – valamint a brazil Bolsonaro családi kalamajkáiról, na meg Svédország NATO-csatlakozásáról.

Tökéletes nap és jövőteremtés
Café Péntek

Tökéletes nap és jövőteremtés

Wim Wenderstől Demeter Szilárdig, az Esterházy Art Awardtól Nádler István és Szikszay Károly alkotásain át Percz János, a magyar Giacometti szobraiig kalandozunk a Café Péntekben és a holnap roma ellenállásának archívumait is bemutatjuk.

Hamarosan Bulgária lehet az Európába érkező orosz gáz fő útvonala
Reggeli gyors

Gázszállítás: Bulgária központi szerephez juthat

Az idén lejár és jó eséllyel nem hosszabbítják meg az ukrajnai tranzitmegállapodást, így jöhet a Vertikális Gázfolyosó: Bulgárián keresztül érkezhet majd az orosz gáz Európa számos országába, köztük Ukrajnába is. Magyarország is részt vesz az infrastrukturális feltételek megteremtésében. Nemzetközi lapszemle.

Termékenységvarázslás kontra szexuális zaklatás
Uniszex

Termékenységvarázslás kontra szexuális zaklatás

Néhány éve a sajtóban is téma volt, hogy a mohácsi busójáráson a hagyomány köntösébe bújva bizony zaklatások is előfordulnak, akkor megpróbálták tagadni a szervezők, hogy ilyen történt volna. Pedig a jelenség létezik, erről is szólt az Uniszex mostani adása.

Megfigyelésexport a kínai Egy övezet, egy út programban
Reggeli gyors

Megfigyelésexport a kínai Egy övezet, egy út programban

Bár világszerte buknak be Kína infrastrukturális beruházásai, az Egy övezet, egy út program így sem sikertelen, a projektek helyét egyre inkább biztonsági megállapodások veszik át, elsősorban tekintélyelvű vagy effelé hajló országokkal, köztük Magyarországgal. Nemzetközi lapszemle.