„Köszönjük

Adások

Orbán könnyen az EU kijáratánál találhatja magát
Reggeli gyors

Orbán könnyen az EU kijáratánál találhatja magát

Bár az Európai Unió nehezen védekezik a szabálytalanul játszó tagországok ellen, az Euractiv cikke szerint "ha a végtelenségig pofozózsáknak használod az EU intézményeit, akkor ne lepődj meg, ha egyszer csak az unió kijáratánál találod magad".

Kaiser: A legdurvább háborús bűncselekmények közé tartozik, amit az oroszok csinálnak
Esti gyors

Az oroszok a legdurvább háborús bűncselekményt követik el

Tovább folytatja az ukrán infrastruktúra támadását Oroszország, mindezt Putyin orosz elnök teljesen rendben levőnek találja. Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő elmondása szerint a nemzetközi hadijogot sérti, hogy az orosz hadsereg rombolja az ukrán civileket ellátó rendszereket.

Hazudozás és finomítás – Hardy Mihály jegyzete
Esti gyors

Hazudozás és finomítás – Hardy Mihály jegyzete

A közgazdaság törvényszerűségeit nem lehet büntetlenül túl sokáig figyelmen kívül hagyni, mert az visszaüt és súlyosabb lesz a végén a baj, mintha a dolgokat a saját rendjük szerint orvosolták volna.

Bodnár: A
Megbeszéljük...

A "szegények inflációja" 30 százalék is lehet

A Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke szerint 2023 első felében 20 százalékos pénzromlás várható. Orbitális hazugság – mondta a "háborús szankciókról" Bodnár Zoltán.

Diákok: Addig fogjuk csinálni, amíg nem lesz változás
Reggeli gyors

Diákok: Addig fogjuk csinálni, amíg nem lesz változás

A tanárokra egyre jobban hat a kormányzat megfélemlítése, nekik figyelembe kell venniük a családjukat is, mondta Gadanecz Éva, a Madách Imre Gimnázium tanára, aki maga is polgári engedetlenséget választotta. A diákok viszont kitartanak, és ígérik, nem adják fel. Mészáros Bence az Egységes Diákfront aktivistája a Reggeli gyorsban arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyen hosszú ideig tartó tiltakozásra a rendszerváltás óta nem volt példa. Egységet és erőt akarnak mutatni.

Financial Times: Így vezeti félre az embereket a magyar kormány a benzinhiányról
Reggeli gyors

Financial Times: Így vezeti félre az embereket a magyar kormány a benzinhiányról

Egy nappal az üzemanyag árstopjának megszüntetése után arról írnak külföldön, hogy Európában 10 százaléknyi a benzinhiány, addig Magyarországon 30 százalékot ért el, és még hónapokba telik, mire a készleteket feltöltik, és visszatér a bizalom. Az Ukrajnának szánt hitel magyar vétója után más megoldásokat keresnek, és egyre többen gondolják, hogy ezután nem jár uniós pénz Magyarországnak. Rejtélyes a magyar-orosz vasútikocsi-szállítás Egyiptomba. Nemzetközi lapszemle.

Paul Lendvainak Valahol Orbán a magyar és az európai történelem ördöge lett
Megbeszéljük...

"Orbán a magyar történelem ördöge lett"

Paul Lendvai Bécsben élő újságírónak Molnár Ferenc darabja, Az ördög jutott eszébe a magyar helyzetről és azt mondta: "Orbán a magyar és az európai történelem ördöge lett".

Aiszkhülosztól Vidnyánszkyig
Dobszerda

Aiszkhülosztól Vidnyánszkyig

Váradi Júlia vendége a Dobszerdában Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi tanár volt.