„Támogassa
A lényeg

Iványi: "Személyre szabott vallásüldözés folyik ellenünk"

11/01/2024 07:47

| Szerző: Klubrádió

„Mi azért engedtük el a dolgot, mert nem akartunk szembemenni a tantestületekkel és a szülői munkaközösségekkel. Őrült tempóban, gyűlölettől vezérelt furcsa szorgalommal zavarták le az átadást múlt év végén” – mondta a Népszavának Iványi Gábor arról, hogy az általa vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) több vidéki iskoláját is megszüntette.

Iványi szerint a helyi reformátusok lelkészek erős kampányt folytattak azért, hogy a tantestületek és a családok kérjék a fenntartóváltást, de Maruzsa Zoltán államtitkár is azt forszírozta, hogy a MET kérje az átvételt. A döntés 900 gyereket érint.

Iványi Gábor szerint itt

Személyre szabott vallásüldözés folyik.

 
Kisebb dulakodás alakult ki a NAV nyomozói és Iványi Gábor, valamint támogatói között, miután az adóhatóság emberei bűnügyi vizsgálatra hivatkozva nem akarták felengedni a lelkészt az általa vezetett Oltalom Karitatív Egyesület VIII. kerületi, Dankó utcai központjának irodáiba. 2022. február 21.
 

Más vallásokat túltámogatnak, azokat ilyen módon tartják sakkban. Őket azért Bennünket üldözik, mert az egyházak támogatottsága általában csökken, irántuk viszont növekszik a szolidaritás, legutóbb már több mint

73 ezren ajánlották fel számukra a személyi jövedelemadó egy százalékát.

Hajdan, amikor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átvették az iskolákat, senki nem gondolta volna, hogy jön egy kormány, amely megfosztja a MET-et az évtizedekkel korábban, még a Kádár-rendszerben megszerzett teljes jogú egyházi státuszától. „Nem értelmezhető az a kérdés, hogy miért nem volt B tervünk. A B terv legfeljebb az lehet, hogy feladja az ember, vagy

kivárja, amíg kormányváltás történik” – mondta a lelkész a lapnak.

Iványi Gábor szerdán este a Klubrádiónak is beszélt az egyházát ért támadásról. Hogy mit ondott, azt itt olvashatják és hallgathatják meg.