„Klubrádió
A lényeg

Zártkapus meccsekre büntette a válogatottat az UEFA rasszista, homofób magyar szurkolók miatt

9/07/2021 21:16

| Szerző: Klubrádió

Nem lehetnek nézők a magyar labdarúgó-válogatott legalább két jövőbeni mérkőzésén, a döntött az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amely egyes magyar szurkolók viselkedéséért büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Három zárt kapus mérkőzéssel és 100 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta a magyar válogatottat, illetve az MLSZ-t az UEFA. A szankciót  egyes magyar szurkolók viselkedésével indokolták, akik az Európai Labdarúgó Szövetség szerint diszkriminatívan viselkedtek a Portugália, Franciaország és Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzéseken. 

Az UEFA megállapításai szerint a magyar szurkolók a budapesti magyar-francia mérkőzésen huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagáltak, amikor Kylian Mbappéhoz vagy Karim Benzemához került a labda, a németek elleni müncheni találkozón pedig egy részük homofób dalokat énekelt

Emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette – írta az M4Sport. A szervezet emellett arról is döntött, hogy az MLSZ-nek “Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.