„Klubrádió
A lényeg

Zacher: Nem tudtak felettesei a fóti orvos előéletéről

11/01/2022 12:50

| Szerző: Klubrádió

Nem tudtak a "fóti verekedős orvos" büntetett előéletéről, papírjaiból nem derült ki, "tiszta volt az erkölcsije" – mondta keddi sajtótájékoztatóján az orvost foglalkoztató cég szakmai vezetője, Zacher Gábor toxikológus.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, szombaton egy házaspár rátámadt az ügyeletes orvosra szombaton Fóton. Azért fordultak hozzá, hogy gyógyszerfelírással állítsa be a feleség vérnyomását, mire közölte, hogy a szombati ügyeletben erre nincs lehetőség, hiszen az eljárás több alkalmas, így az háziorvosi feladat. A támadást követően az orvos, aki egyébként testépítéssel is foglalkozik, visszaütött.

A férj koponyasérülést szenvedett. Az orvost foglalkoztató cég, az Inter-Ambulance Zrt. keddi sajtótájékoztatóján azt mondták: "Még nem indult fegyelmi eljárás, de nem biztos, hogy nem is fog a napokban "fóti verekedős orvosként elhíresült" dr. Lestár Ferenccel szemben".

A Telex cikke szerint 2018-ban az orvost már jogerősen elítélték közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt, mert bántalmazta egy kolléganőjét még 2014-ben.

A portál azt is megjegyezte, hogy Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos az Inter-Ambulance Zrt. szakmai vezetője a keddi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy hivatalos panaszok nem érkeztek hozzájuk sem beteg, sem kolléga részéről, az online panaszokkal, Facebook-hozzászólásokkal pedig nem tudnak foglalkozni, mert az nem hivatalos panasz.

A Bors keddi cikkében szereplő ügyről a Telexnek azt mondta, hogy erről nem tudtak, dr. Lestár papírjaiból nem derült ki, "tiszta volt az erkölcsije". Lestárt amúgy nem mentették fel vagy küldték el szabadságra, továbbra is dolgozik.

Zacher arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak, a járványhelyzet eredményeként az emberek érezhetően egyre idegesebbek, egyre feszültebbek, az orvosok pedig egyre többször tapasztalnak ilyen problémákat, mint ami Fóton történt, miközben ők is eléggé el vannak fáradva a megterheléstől.