„Klubrádió
A lényeg

Videón, ahogy a közutasok és az állatvédők megmentenek egy sérült, öreg kutyát

15/02/2023 09:39

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Közút Instagram-oldalán számolt be róla, hogy Szigetszentmiklósi mérnökségük útellenőre múlt kedden ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű kutyát. Óvatosan megállt, majd azonnal segítséget kért a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesülettől és értesítette a mérnökséget is.

A kutyamentők vezetője rövid időn belül megszervezte a mentést, a saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsenek a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutyán. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot, később kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban.

Mangó sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet a +36-30-886-6940-es számon – írták a közutasok (Az RTL nyomán)