„Klubrádió
A lényeg

Végrehajtó szedte ki Bayer Zsoltból a pénzt, amit Hadházy Ákosnak kellett volna megfizetnie

21/06/2021 08:36

| Szerző: Klubrádió

Egy 2017-ben megjelent blogbejegyzése miatt Bayer Zsoltnak 300 ezer forintot kellett volna megfizetnie, amiért megsértette Hadházy Ákos személyiségi jogait. Erre Bayer a Kúria döntése dacára sem volt hajlandó, így a független országgyűlési képviselő januárban megindította a végrehajtást.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő személyiségi jog megsértése miatt perelte be Bayer Zsoltot két, 2017-ben megjelent írása miatt.

Miután a független politikus, első-, majd másodfokon is megnyerte a Bayer ellen indított pert, 

Idén júniusban a végrehajtó behajtotta Bayer Zsolton azt a 300 ezer forintot, amit a bírósági ítélet szerint már legalább két éve ki kellett volna fizetnie Hadházy Ákosnak a személyiségi jogai megsértése miatt.

A 444 cikke szerint így végül a végrehajtó iroda díjával együtt 374 ezer forintot kellett kifizetnie a 2017-es blogposztjáért, amiben a lovagkereszttel kitüntetett keresztény-konzervatív gondolkodó személyében sértette meg a politikust.

Az ítélet után látni lehetett, hogy nem lesz egyszerű menet a sérelemdíj kifizetése. Bayer gyűjtést szervezett, hogy a rajongói ötforintosokban szedjék össze az összeget, amit egy zsákban be akart hajítani Hadházy kertjébe. Miután felhívták a figyelmét, hogy ehhez nagyjából 252 kilót kellene megemelnie, inkább a szétválogatás mellett döntött.

Miután Hadházy felhívta a figyelmet arra, hogy 5 forintosokban nem köteles elfogadni a pénzt, Bayer a Kúriáig vitte az ügyet, ami tavaly szeptemberben ugyancsak arra jutott, hogy a "gecizős és a taknyozós" írásaival megsértette Hadházy személyiségi jogait. Hadházy végül januárban megindította a végrehajtást.

„Természetesen az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt. Hanem az, hogy ez az ember legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Nyilvánvaló, hogy nem fogja őt az összeg földhöz vágni, épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását” – írta a végrehajtásról szóló posztjában Hadházy.