„Klubrádió
A lényeg

Véget ér a zárlat Ausztriában, de csak az oltottak számára

7/12/2021 19:01

| Szerző: Klubrádió

Bár a fertőzés terjedése a korábban bevezetett lezárás eredményeképpen lassult, egyre többen vannak intenzív osztályon Ausztriában. Az osztrák kancellár azonban feloldást tervez, de csak azok számára, akik felvették az oltásaikat. Ezzel is ösztönözni kívánja az osztrák kormány azokat, akik eddig nem oltatták be magukat.

Ausztria vasárnap megszünteti a két hete életbe lépett lezárásokat – erősítette meg Karl Nehammer kancellár kedden, egy nappal hivatalba lépése után, de ez az oltatlanokra nem vonatkozik majd – írja a Telex.

A szigorításokat a napi új fertőzöttek számának rekordszintű emelkedése után vezették be. A fertőzések száma azóta csökkent, de az intenzív osztályokra kerülők száma még mindig emelkedik.

A nyitás részleteit a kormány és Ausztria kilenc tartományának kormányzói szerdán tisztázzák majd. "A nem beoltottakra vonatkozó zárlatot viszont fenntartjuk" – mondta Nehammer.

"Minden oltatlan számára, akit megviselnek a lezárások, van egy világos kiút: éljenek a lehetőséggel, és oltassák be magukat" – mondta a kancellár.