„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit szerint „átfordulnak a tankok Lengyelország felől Magyarország irányába”

13/11/2023 20:14

| Szerző: Klubrádió

Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke hétfőn a Századvég Alapítvány programján beszélt a kormány aktuális hívószaváról, a szuverenitásról, a többi között arról, hogy 2024 tavaszával szerinte „hatalmas küzdelmek jönnek”. 

Varga a konferencián a kormány általános kommunikációs paneljeit sorolta a tudósítások szerint, például azt, hogy „Brüsszel” (az Európai Unió, amelynek tagja az ország) olyan dolgokról akar a magyarok helyett dönteni, mint a „migráció vagy a házasság és a család témája (…) és még ezeknél is súlyosabb kérdésekről – mint a háború és béke”.

A volt miniszter Brüsszel által átírt határokról is beszélt, majd ebből levezette, hogy „Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül”. Varga Judit kitért a lengyel választási eredményekre is, szerinte Lengyelországban a „brüsszeli alapértelmezett demokráciát” kezdik beállítani. Kiemelte, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívnia Magyarországnak, mert 2024-ben „a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába, ugyanazt a receptet akarják majd alkalmazni, és csak rajtunk múlik, hogyan tudunk ellenállni ennek”.

Varga Judit végül azt is elmondta, hogy szerinte „változásra van szükség Európában”.

(via Telex.hu, kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)