„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit: Magyarország elkötelezetten védi az uniós pénzeket

18/11/2022 12:43

| Szerző: Klubrádió

Az európai adófizetők, köztük a magyar állampolgárok és vállalatok befizetéseinek átlátható és hatékony felhasználása mindannyiunk közös érdeke – oszlatott el minden félreértést Facebook-oldalán a miniszter.

 

Magyarország mindent megtett azért, hogy megállapodjon az Európai Bizottsággal, és hogy teljesítse határidőre az uniós pénzek lehívását lehetővé tévő tizenhét vállalását – mondta Varga Judit Brüsszelben.  

Az igazságügyi miniszter szerint Magyarország  mélyreható munkában van az Európai Bizottsággal, konstruktív és szakmai párbeszéd zajlik Brüsszel és Budapest között. Magyarország szombaton hivatalos levélben tájékoztatja a bizottságot az elvégzett munkáról – idézte Vargát az MTI.

Magyarország

elkötelezett az Unió pénzügyi érdekeinek védelme mellett is,

mivel az európai adófizetők, köztük a magyar állampolgárok és vállalatok befizetéseinek átlátható és hatékony felhasználása mindannyiunk közös érdeke – oszlatott el minden félreértést Facebook-oldalán a miniszter.

Az Európai Bizottság szeptemberben javasolt nagy mértékű pénzmegvonást Magyarországgal szemben a jogállamiság elveinek megsértései miatt. A Bizottság javaslata szerint 3000 milliárd forintnyi összeget kellene elvonni Magyarországtól az uniós pénzek felhasználása körüli visszaélések miatt.