„Klubrádió
A lényeg

Nem először lógott meg pingvin az állatkertből

9/03/2022 15:13

| Szerző: Klubrádió

Nem elszigetelt a Dózsa György úton, az állatkerttől 250 méterre befogott pingvin esete. Hanga Zoltán a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője szerint korábban is lógtak meg kevésbé veszélyes állatok.

Állatkertből szökött pingvint fogtak el szerda hajnalban a zuglói rendőrök a Dózsa György úton – írja az RTL. A csatorna megkereste a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjét, Hanga Zoltánt, aki elmondta, hogy nem jelenthetett nagy kihívást az állatnak a szökés, mert a budapesti állatkertben a nem különösebben veszélyes állatoknál nincsenek túlméretezett elválasztó berendezések

Azt is hozzátette, nem ez volt az első pingvinszökéses eset: pár évtizeddel ezelőtt egy sziklaugró pingvin jutott ki, érdekes módon azt a szökevény madarat is a Dózsa György úton kapták el.

Korábban is beszámolt Hanga pingvin szökésről, az egyik példány a főbejárat előtti 72-es trolibusz megállójában várakozott, de társa egészen a Dózsa György útig eljutott.

Vasárnapi Hírek 2016.01.06.
 
Vasárnapi Hírek 2016.01.06.
 
 

A prérifarkasoknak pedig egyszer egy kis mulatozáshoz támadt kedvük, így őket a vidámparkban kellett begyűjtenünk – mondta Hanga a Blikknek 2011-ben.