„Klubrádió
A lényeg

Vádat emeltek Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen

3/10/2022 10:54

| Szerző: Klubrádió

A kudarcos gazdatüntetés szervezőjét a 2021. februári esete kapcsán vádolták meg a hatóságok félrevezetésével. Szabó akkor azt állította, azért nem jelent meg az általa bejelentett sajtótájékoztatón, mert elrabolták.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – szerepel a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleményében. Szabó Bálint független szegedi képviselő korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták – írja a Telex.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. Valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Állítása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

Szabó éppen azt sajtótájékoztatót hívott össze, amelyben állítása szerint a Botka Lászlóval kapcsolatos terhelő bizonyítékokat akart bemutatni.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amit később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. Az ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésével vádolja. A politikus engedély nélkül nem hagyhatja el Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség ebben az ügyben szigorításért fellebbezett.