„Köszönjük,
A lényeg

Újabb 50 milliárdot csoportosít át a kormány

28/10/2021 09:24

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint döntő részben közbeszerzésekre költi a kormány a pénzt, beruházási és felújítási céllal, de a kormányzati kommunikációs és konzultációs célokra is jutott pénz.

Határozata szerint a Gazdaság-újraindítási Alapból 34,4 milliárd forintot csoportosított át a kormány. Ebből a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26,2 milliárdhoz jutott beruházásra és felújításra. A közgyűjtemények részesedése 4,5 milliárd forint, ebből személyi juttatásra 1,1 milliárd fordítható. A turisztikai fejlesztési célelőirányzat részesedése pedig 1,3 milliárd forint – hivatkozik a Magyar Közlönyre a Napi.hu.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 26,2 milliárd jut a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz beruházásra és felújításra, a közgyűjteményekhez 4,5 milliárd forint megy – amelyből 1,1 milliárd személyi juttatásokra fordítható –, a turisztikai fejlesztési célelőirányzatnak pedig 1,3 milliárd forint jut.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 500 millió forintot csoportosítanak át a hit- és erkölcstanoktatásra, valamint a hozzá kapcsolódó tankönyv-támogatásra.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekből 5 milliárd 578 millió forintot osztottak tovább a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra, de kerül 3,8 milliárd forint az egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra is. A rendőrséget 3,7 milliárd forinttal támogatják meg, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot újabb 3,2 milliárddal, míg a büntetés-végrehajtásnak 789 millió forint jut.