„Klubrádió
A lényeg

Új villamosjárat indul Pesten

9/08/2022 19:16

| Szerző: Klubrádió

A pesterzsébetiek Belvárosba ingázását megkönnyítő új villamosjárat elindítását jelentette be a BKK kedden. A 2B jelű villamosok augusztus 13-tól minden nap járnak majd Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között a pesti fonódó projekt részeként.

Mint írták, ezzel több metróvonal és a 4-6-os villamos is közvetlenül elérhetővé válik a XX. kerületből. A villamos a Jászai tértől a 2-es vonalán halad a Haller utcáig, a relatíve új, itt kiépített deltavágányon bemegy Belső-Ferencvárosba, majd az 51-es és az 52-es villamos vonalán jut el a pesterzsébeti Pacsirtatelepre. A 2B villamos napközben 15, este 20 percenként indul majd.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy augusztus közepétől a pesti Duna-parton így már három járat közlekedik majd: a 2-es, a 2B és a 2M villamosok. A 2M várhatóan sűrűbben közlekedik majd. Az 51-es azonban csak csúcsidőben fog járni, azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán a villamosok változatlan kínálattal közlekednek: az 51-es és az 51A villamosok követési ideje nem változik a BKK szerint.

 
A 2B villamos útvonala, kép: BKK.hu
 
 

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Nathan/Wikimedia Commons)